Skip to main content

Ai o idee grozavă, de transformare a zonei centrale din Timişoara? Hai la concursul organizat de Primărie! Premii de zeci de mii de euro

Primăria Municipiului Timișoara are în derulare organizarea unui concurs internațional de soluții pentru amenajarea Pieței Victoriei și a străzilor adiacente: N. Lenau, M. Eminescu, Dr. N. Paulescu, J.W. Goethe, Alba Iulia, Mărășești și Ferdinand.

Ordinul Arhitecților din România (OAR) a câștigat licitația pentru organizarea concursului, ocupându-se de întreaga documentație necesară.

CITEŞTE ŞI: Peste 20 de milioane de euro fonduri europene, pentru construcția unui campus regional pentru învățământul dual la Timișoara

Acum, Primăria Timișoara a elaborat proiectul de hotărâre pentru aprobarea premiilor care vor fi acordate în cadrul concursului internațional de soluții „Piața Victoriei, Timișoara”.

Valoarea cumulată a premiilor II, III, și mențiunilor este de 60.000 euro iar câștigătorul premiului I va beneficia de finanțarea contractului de proiectare în lei, fără TVA, sumele fiind asigurate din bugetul local.
Primăria Timișoara dorește să implementeze o soluție care răspunde nevoilor actuale de utilizare a spațiilor centrale și străzilor aferente, astfel încât locuitorii să beneficieze de un spațiu deschis, eficient și accesibil.

Până în momentul de față, Ordinul arhitecților din România a oferit consultanță pentru organizarea concursului propriu-zis, documentația de concurs, a elaborat și predat regulamentul de concurs, a pus la dispoziția concurenților materialele necesare, a realizat estimatul de investiție și tema de proiectare, precum și proiectul tehnic. Urmează partea de promovare și lansare a concursului pe site-ul oficial al concursului și desfășurarea propriu-zisă a concursului și desemnarea marelui câștigător.

Premiul cel mare va fi suportat de bugetul local iar în ceea ce privește participanții la această cursă, ei pot fi atât de pe teritoriul României cât și din orice stat membru EU.

CITEŞTE ŞI: Alin Nica, încolţit din toate părţile! După PSD, şi USR iese la atac şi îl acuză că ţine cu dinţii de funcţia din Consiliul Naţional de Integritate

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.