Skip to main content

Peste 20 de milioane de euro fonduri europene, pentru construcția unui campus regional pentru învățământul dual la Timișoara

Proiectul Campusului Dual de interes regional a câștigat o finanțare în valoare de 20.825.000 euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C15 – Educație.

Scopul campusului este de a apropia oferta forței de muncă calificată de nevoile reale de pe piața forței de muncă.

Elevii interesați să învețe o meserie vor fi formați aici, cu ajutorul firmelor și al mediului universitar.

CITEŞTE ŞI: Alin Nica, încolţit din toate părţile! După PSD, şi USR iese la atac şi îl acuză că ţine cu dinţii de funcţia din Consiliul Naţional de Integritate

Finanțarea a fost accesată de Consorțiul Regional pentru Învățământ Dual Vest Timișoara, coordonat de Universitatea Politehnica Timișoara – lider de proiect – constituit special în acest scop și format din 31 de parteneri – Primăria Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Științele Vieții Regele Mihai I Timișoara, Inspectoratul Școlar, 7 licee, 16 companii și 3 asociații ale mediului de afaceri.

“Construcția acestui proiect a însemnat cu adevărat un efort de coagulare și coordonare a mediului academic, economic și administrativ din regiunea de Vest pentru un obiectiv comun, acela al dezvoltării învățământului în sistem dual și al pregătirii aplicate a elevilor și studenților pentru meseriile viitorului. Universitatea Politehnica Timișoara și-a asumat rolul de lider și coordonator al acestui proiect în spiritul misiunii sale de satisfacere a cerinţelor de competenţă ale mediului societal, pieței muncii și preocupare pentru viitorul societăţii. Vreau să mulțumesc echipei din cadrul UPT, condusă de Dan Diaconu, pentru efortul major depus în aceste luni, precum și partenerilor din cadrul proiectului”, spune Florin Drăgan, rectorul Universităţii Politehnica.

Valoarea totală a construcției campusului este estimată la 134 de milioane de lei cu TVA (27 de milioane de euro).

Primăria Timișoara pune la dispoziție terenul de 30.000 mp, în Calea Buziașului, pe care va fi ridicat campusul, și o contribuție în valoare de 28.801.400 lei (5.820.700 euro) din bugetul local, care va acoperi cheltuielile neeligibile.

Universitățile din cadrul consorțiului contribuie cu 5.958.228 lei (1.205.874 euro) din bugetele proprii, iar companiile din cadrul consorțiului cu 8.520.209 lei (1.724.390 euro) pentru construcția noilor programe de studii și îmbunătățirea condițiilor de practică a elevilor și studenților.

CITEŞTE ŞI: Protecţia consumatorilor, în dezbatere, la Timişoara! Zeci de agenţi economici, interesaţi de seminarul organizat de CCIAT

Pe lângă construcția campusului, proiectul mai prevede dotarea atelierelor digitale din cadrul învățământului dual, plata burselor pentru elevi și studenți, precum și măsuri conexe de creștere a calității și vizibilității învățământului dual.

Campusul Dual de la Timișoara este unul dintre cele 19 proiecte care va intra la finanțare, dintre cele 29 de proiecte depuse, la nivel național, în cadrul apelului ”Program -pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual”.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.