Skip to main content

Peste 20 de milioane de euro fonduri europene, pentru construcția unui campus regional pentru învățământul dual la Timișoara

Proiectul Campusului Dual de interes regional a câștigat o finanțare în valoare de 20.825.000 euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C15 – Educație.

Scopul campusului este de a apropia oferta forței de muncă calificată de nevoile reale de pe piața forței de muncă.

Elevii interesați să învețe o meserie vor fi formați aici, cu ajutorul firmelor și al mediului universitar.

CITEŞTE ŞI: Alin Nica, încolţit din toate părţile! După PSD, şi USR iese la atac şi îl acuză că ţine cu dinţii de funcţia din Consiliul Naţional de Integritate

Finanțarea a fost accesată de Consorțiul Regional pentru Învățământ Dual Vest Timișoara, coordonat de Universitatea Politehnica Timișoara – lider de proiect – constituit special în acest scop și format din 31 de parteneri – Primăria Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Științele Vieții Regele Mihai I Timișoara, Inspectoratul Școlar, 7 licee, 16 companii și 3 asociații ale mediului de afaceri.

“Construcția acestui proiect a însemnat cu adevărat un efort de coagulare și coordonare a mediului academic, economic și administrativ din regiunea de Vest pentru un obiectiv comun, acela al dezvoltării învățământului în sistem dual și al pregătirii aplicate a elevilor și studenților pentru meseriile viitorului. Universitatea Politehnica Timișoara și-a asumat rolul de lider și coordonator al acestui proiect în spiritul misiunii sale de satisfacere a cerinţelor de competenţă ale mediului societal, pieței muncii și preocupare pentru viitorul societăţii. Vreau să mulțumesc echipei din cadrul UPT, condusă de Dan Diaconu, pentru efortul major depus în aceste luni, precum și partenerilor din cadrul proiectului”, spune Florin Drăgan, rectorul Universităţii Politehnica.

Valoarea totală a construcției campusului este estimată la 134 de milioane de lei cu TVA (27 de milioane de euro).

Primăria Timișoara pune la dispoziție terenul de 30.000 mp, în Calea Buziașului, pe care va fi ridicat campusul, și o contribuție în valoare de 28.801.400 lei (5.820.700 euro) din bugetul local, care va acoperi cheltuielile neeligibile.

Universitățile din cadrul consorțiului contribuie cu 5.958.228 lei (1.205.874 euro) din bugetele proprii, iar companiile din cadrul consorțiului cu 8.520.209 lei (1.724.390 euro) pentru construcția noilor programe de studii și îmbunătățirea condițiilor de practică a elevilor și studenților.

CITEŞTE ŞI: Protecţia consumatorilor, în dezbatere, la Timişoara! Zeci de agenţi economici, interesaţi de seminarul organizat de CCIAT

Pe lângă construcția campusului, proiectul mai prevede dotarea atelierelor digitale din cadrul învățământului dual, plata burselor pentru elevi și studenți, precum și măsuri conexe de creștere a calității și vizibilității învățământului dual.

Campusul Dual de la Timișoara este unul dintre cele 19 proiecte care va intra la finanțare, dintre cele 29 de proiecte depuse, la nivel național, în cadrul apelului ”Program -pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual”.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.