Aglomerație la frontierele din vestul țării, pe sensul de intrare din ţară! Românii se întorc acasă de sărbători
Trafic intens la vămile din vestul țării. Românii se întorc acasă de sărbători, astfel că la frontieră, pe sensul de intrare în țară, s-au format cozi imense.
Poliția de Frontieră a dispus măsuri de suplimentare a personalului până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.
În momentul de față este folosită la maximum infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora. De asemenea, în funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz.
În momentul de față cei mai mari timpi de așteptare în vamă sunt la punctele de trecere a frontierei Nădlac I și Nădlac II, unde se stă mai bine de 60 de minute pentru controlul documentelor, iar la Cenad peste 30 de minute.
Șoferii pot vedea în timp real media timpilor de așteptate din vămi, pe aplicația on-line dezvolatată de Poliţia de Frontieră Română.
Pentru a evita supraaglomerarea celor mai mari şi cunoscute puncte de trecere a frontierei de pe graniţa cu Ungaria, poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi alte puncte de trecere a graniţei.
În judeţul Arad sunt patru puncte auto de trecere a frontierei, la Nădlac pe DN7, la Nădlac pe autostradă, la Turnu şi Vărşand.
În judeţul Timiş se poate trece pe la Cenad, în judeţul Bihor pe la Salonta, Borş, Valea lui Mihai şi Săcuieni, iar în Satu Mare pe la Urziceni şi Petea.
Poliția de Frontieră anunță că doar ieri au intrat peste 200.000 de persoane în România, cele mai mari valori de trafic fiind înregistrate la frontiera cu Ungaria şi în aeroporturi.
Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera cu Ungaria, pe unde au trecut, în ultimele 24 de ore, aproximativ 153.900 de persoane şi peste 50.300 mijloace de transport, dar şi prin punctele de trecere aeroportuare – peste 67.000 de persoane.
La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care, în mod constant, sunt derulate activităţi de cooperare cu autorităţile statelor vecine pentru a se asigura sincronizarea măsurilor de suplimentare a personalului şi a arterelor de control.
Lasă un răspuns