Skip to main content

A început febra examenelor de maturitate! Peste patru mii de elevi din Timiş, au susţinut astăzi prima probă a bacalaureatului

De astăzi, până pe data de 5 iulie, absolvenţii de clasa a XII-a trec prin cele mai mari emoţii, pentru că susţin examenul de bacalaureat.

Acesta a început cu proba orală la Limba şi Literatura Română, iar următorul examen va fi miercuri, la Limba maternă.

În Timiș, s-au înscris 4.468 elevi pentru a susține examenul liceal terminal, dar pentru a ajunge acolo, mai întâi trebuie să se asigure că participă la examenele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.

Astfel că, de astăzi s-a dat start primei sesiuni a examenului național de bacalaureat, cu proba orală la Limba și literatura română.

Toate probele necesare promovării examenului, în prima sesiune, se vor desfășura după următorul calendar:

17 – 19 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română [proba A]

19 – 20 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă [proba B]

19 – 21 iunie: Evaluarea competențelor digitale [proba D]

25 – 27 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională [proba C]

1 iulie: Limba și literatura română – proba E.a) [proba scrisă]

2 iulie: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) [proba scrisă]

4 iulie: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) [proba scrisă]

5 iulie: Limba și literatura maternă – proba E.b) [proba scrisă]

De reținut este că elevilor nu le este permis să intre, în sălile în care vor susține probele de evaluare a competențelor, cu niciun material care ar putea să îi ajute în rezolvarea cerințelor, inclusiv telefonul mobil sau alte dispozitive pentru comunicare sau calcul. În caz contrar, cei care nu respectă aceste reguli vor fi dați afară de la examen.

De asemenea, elevii nu pot alege să nu răspundă la cerințele primite de la cadrele didactice evaluatoare, întrucât, se consideră că aceștia nu au participat la probele respective, iar acest fapt duce la imposibilitatea de a susține examenul de bacalaureat în prima sesiune.

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat se vor afișa pe 8 iulie. Contestațiie vor fi depuse în aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe 12 iulie.

Pentru a promova examenul de bacalaureat, un elev trebuie să obțină minimum nota 5 la fiecare materie la care suține proba scrisă, iar media acestora să nu fie mai mică de 6.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.