Skip to main content

68 milioane de lei pentru Spitalul Municipal și Spitalul de Copii, pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale!

Spitalul Municipal și Spitalul de Copii din Timișoara vor beneficia de 68 de milioane de lei, din fonduri PNRR, pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale.

Mai exact, Spitalul Municipal va primi finanțare în valoare de peste 34 milioane lei pentru investiții în aparatura necesară pentru prevenirea infecțiilor intraspitalicești. Deși inițial solicitarea Municipalului timișorean nu a fost admisă pe lista celor eligibile, în urma depunerii contestației, Ministerul Sănătății a reevaluat proiectul și l-a aprobat spre finanțare. Prin această finanțare, vor fi achiziționate aparate de microbiologie, utilizate pentru detectarea prezenței microorganismelor.

De asemenea, va fi recompartimentat Blocul Operator 1 de la Clinicile Noi, care include 3 săli de operație. Spațiile în care se derulează activitățile de ATI și transfuzii vor fi aduse la standarde optime de funcționare. Va fi implementat un sistem digital de control al accesului în blocul operator. Este vorba despre un scaner care evaluează cât este de aseptică mâna chirurgului și în baza căruia se face accesul în sala de operații.

Alocarea financiară va permite și reabilitarea și dotarea clădirii de pe strada Brediceanu, primită în administrare de la Primărie. Aici se va amenaja o stație centrală de sterilizare, care va fi utilizată pentru aparatura și instrumentarul de la toate cele 5 blocuri operatorii ale Spitalului Municipal. 

În ceea ce privește Spitalul de Copii, acesta va primi tot 34 de milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii în vederea reducerii riscului de infecții nosocomiale.

Aceste proiecte vor crește calitatea serviciilor medicale, reducând riscurile pentru sănătatea pacienților și oferind condiții semnificativ mai bune pentru derularea actului medical.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.