Skip to main content

32 de ani de Revoluţie! Hai la un tur emblematic, pentru a comemora evenimentele de 1989

Asociaţia de Turism Alternativ îţi propune să treci în revistă locurile reprezentative pentru Revoluţia din Decembrie 1989.

Vei vea parte de o rememorare a poveștilor adevărate ale protagoniștilor acesteia: arestați, răniți și Eroi-Martiri.

Vor fi organizate două tururi în limba română, pentru localnici care doresc să rememoreze și/sau să comemoreze evenimentele sau pentru cei mai tineri care vor să afle mai multe despre acest moment important din istoria noastră recentă.

CITEŞTE ŞI: Primăria Timișoara face angajări! 22 de posturi sunt disponibile

De asemenea va fi organizat și un tur în limba engleză pentru rezidenții străini din Timișoara, deoarece este important ca și ei să cunoască istoria primului oraș liber de comunism din România.

Punctul de întâlnire al celor trei tururi va fi Biserica Reformată de pe Strada Timotei Cipariu, numit și Kilometrul Zero al Revoluției de la Timișoara.

Tururile sunt programate după cum urmează:

Sâmbătă, 5 decembrie de la ora 11:00 – tur în limba română

Sâmbătă, 12 decembrie de la ora 11:00 – tur în limba engleză

Sâmbătă, 18 decembrie de la ora 11:00 – tur în limba română

Participarea la tururi este gratuită și nu necesită înscriere sau programare.

Tururile vor fi organizate de ghizii voluntari de la Timișoara Free Tours un proiect care a implementat conceptul de tururi gratuite în oraș în contextul Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023.

CITEȘTE ȘI: Morile Banatului, un nou proiect al Asociației Acasă în Banat! 85 de mori de cereale au fost identificate în Timiș

„Am visat de mulți ani să fiu ghid în orașul meu natal, care a strigat prima oară „Nu!“ împotriva comunismului. Pentru mine a fi ghid în Timișoara înseamnă a le povesti timișorenilor mei, dar și vizitatorilor despre o fată frumoasă, care merită a fi din ce în ce mai cunoscută. Hoinărind pe străzile și prin piețele Cetății și plonjând în trecut cu localnicii și oaspeții orașului, care sper să se îndrăgostească toți, iremediabil, de fata cea frumoasă, am, totodată, ocazia de a evada dintr-un prezent pe care-l percep ca fiind anost și, deocamdată, trist…”, spune Adina Abruda, ghid voluntar Timișoara Free Tours.

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.