Skip to main content

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Gala aniversară a avut loc la Opera Națională Română din Timișoara și au participat cadre militare și personal medical din județul Timiș si județele învecinate.

În acordul muzicii militare au fost intonate Imnul Național și Imnul SMURD. Printre invitații s-au numărat și reprezentanți ai autorităților publice locale și ai structurilor cu atribuții în domeniul medical, precum și inspectorii șefi ai inspectoratelor județene învecinate.

Raed Arafat, cel care a pus bazele Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) la Târgu Mureș, devenit ulterior serviciul medical național de intervenție rapidă nu a lipsit de la eveniment.

Astăzi am avut onoarea si plăcerea de a participa la aniversarea de 25 ani de la operaționalizarea primului echipaj SMURD din județul Timiș. Am întâlnit colegi, prieteni, și oameni minunați, care au pus umărul la dezvoltarea acestui serviciu în județul Timiș si în alte județe din România. În sală erau pompieri, medici, asistenti, voluntari, personal al Serviciului de Ambulanta si Salvamont, precum si oficialități și fosti pompieri si personal medical care a lucrat in cadrul acestui serviciu”, este mesajul secretarului de stat, Raed Arafat.

Și șeful ISU Timiș i-a felicitat pe colegi pentru munca depusă.

Misiunea noastră a fost încă din prima zi, 23 septembrie 1998, să introducem calitatea și eficiența în serviciile pe care le oferim, să ne atingem obiectivele, ceea ce înseamnă furnizarea unei asistențe medicale de urgență calificate de către o echipă de profesioniști care respectă în același timp valorile etice și drepturile cetățenilor. Dragi salvatori, iubitori de viață și de oameni, vă felicit pentru toate eforturile depuse în slujba oamenilor, pentru pasiunea, răbdarea, curajul și profesionalismul demonstrat zi de zi, vă urez succes în toate misiunile viitoare și un sincer LA MULȚI ANI, la ceas aniversar, tuturor celor care activați, sau ați activat, în cadrul SMURD!”, a transmis inspectorul șef al ISU Timiș, Lucian Mihoc.

Ziua s-a încheiat cu expoziția statică a ambulanțelor SMURD si a tehnicii de intervenție din dotarea salvatorilor timișeni.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.