Skip to main content

200.000 de lei, SF-ul pentru viitoarea parcare din zona Gării de Nord! Primăria Timişoara vrea să facă 150 de locuri de parcare

A doua licitaţie pentru realizarea studiului de fezabilitate în vederea amenajării unei parcări în zona Gării de Nord a fost cu noroc.

Contractul a fost atribuit firmei ARCADIA AEN ARCHITECTURE & PM SRL, din Bucureşti, care are la dispoziție 165 zile calendaristice (5 luni şi jumătate) pentru predarea tuturor documentațiilor.

Asta înseamnă că, dacă nu vor mai apărea probleme, în a doua jumătate a anului viitor ar putea să înceapă şi lucrările propriu zise.

CITEŞTE ŞI: De tot râsul! Explicaţia halucinantă a unui tânăr prins cu un pistol în maşină! Cum a justificat arma pe care o avea?

Viitoarea parcare, cu parter, două etaje și terasă circulabilă, va fi construită în spatele blocurilor de pe bulevardul General Ion Dragalina și de pe strada Splaiul Nicolae Titulescu, unde se află mai multe garaje.

Numărul estimat al locurilor de parcare nou create este de 150, însă acesta poate crește în funcție de scenariile de mobilare permise de teren.

„Este un proiect ambițios, un răspuns la nevoia tot mai mare de locuri de parcare. Nu dorim însă să ajungem să sacrificăm spațiile verzi și trotuarele pentru a face loc autoturismelor, ci să le eliberăm. Din aceste motive, în zona Gării de Nord vom demola garajele dintr-un cvartal de blocuri pentru a construi o parcare cu parter, două etaje și terasă circulabilă. Mai avem în lucru, în diverse etape, parcările etajate din zona Spitalului de Copii, Dacia, în spatele magazinului Bega și în zona Calea Buziașului”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Contractul are o valoare de 192.547,95 lei (TVA inclus), iar finanțarea este asigurată din bugetul TimPark.

Prima licitaţie a fost organizată în toamna anului trecut, însă firma câştigătoare a cerut rezilierea contractului, din cauza numeroaselor greşeli descoperite în documentaţia de atribuire. Mai exact, situaţia din teren era complet diferită de cea din acte.

CITEŞTE ŞI: Patologia pulmonară în centrul atenției la conferința regională de pneumologie, organizată în premieră, la Timişoara

Investiția nu se limitează doar la construirea unei parcări multietajate, ci vizează o revitalizare a zonei.

Astfel, proiectul include amenajări care să permită accesul la parcare, locuri de joacă pentru copii, spații verzi, rastele pentru biciclete și iluminat public.

În plus, Primăria Timișoara are în curs de elaborare documentația pentru a reabilita piațeta aflată vis-a-vis de Gara de Nord.

În privinţa parcărilor etajate din zona Spitalului de Copii, Dacia, în spatele magazinului Bega și în zona Calea Buziașului, despre care vorbeşte viceprimarul Laţcău, lucrările sunt şi mai departe de a începe.

Cea de la Spitalul de Copii, unde preţul pentru amenajarea unui loc de parcare este de 50.000 de euro, are SF aprobat din luna aprilie, însă licitaţia pentru execuţia propriu zisă încă nu a început.

Parcarea supraetajată din spatele magazinului Bega  mai are de aşteptat, după ce zilele trecute a fost anulată licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Motivul îl reprezintă “abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului”.

Aceeaşi soartă a avut-o şi licitaţia pentru realizarea SF-ului parcării din zona Buziașului.

Procedura a fost anulată, pentru că nicio firmă nu a fost interesată de proiect.

Lucrurile sunt puţin mai avansate în ceea ce priveşte parcarea din zona Dacia, unde anul trecut în octombrie, a fost semnat contractul pentru serviciile de proiectare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.