Skip to main content

Patologia pulmonară în centrul atenției la conferința regională de pneumologie, organizată în premieră, la Timişoara

Conferință regională în domeniul pneumologiei, organizată în premieră la Timișoara. Evenimentul adună sute de medici din vestul țării pentru a explora noutăți privind tratamentul principalelor boli respiratorii.

Organizată de Clinica Universitară de Pneumologie Timișoara, conferința propune abordarea unei game variate de patologii pulmonare, de la fibroză chistică la BPOC, pneumopatii interstițiale difuze sau cancer pulmonar, și chiar imagistică medicală.

Pe durata evenimentului, medicii vor participa la mese rotunde, workshop-uri și simpozioane care vizează subiecte precum somnologia, hipertensiunea pulmonară, tumorboard-ul în cazul cancerului bronhopulmonar, explorările funcționale pulmonare, dar și aspecte legate de mentorat și lidership în sistemul sanitar românesc.

CITEŞTE ŞI: Se oprește apa, mâine, pe mai multe străzi din Timișoara! Vezi aici dacă ești afectat

Încadrul conferinţei, specialiştii în afecţiunile plămânilor vor avea şi prezentări ale unor cazuri clinice mai deosebite.

“Conferința Școala PneumoClinics TM 2023 ‘Expertiză și Medicină Personalizată în Patologia Pulmonară: de la ghiduri la practică clinică curentă’ se adresează medicilor din diverse specializări. Vorbim de pneumologie, reumatologie, medicină internă, medicină de familie, cardiologie, oncologie, chirurgie toracică, radiologie – imagistică medicală, anatomie patologică și genetică medicală. Ne dorim ca, la sfârșitul conferinței, medicii participanți să cunoască și să implementeze în practică lor clinică recomandările ultimelor ghiduri de diagnostic și tratament privind principalele boli respiratorii, adaptate nevoilor fiecărui pacient în parte, și să recunoască profilul de pacient cu afecțiuni pulmonare la care au nevoie și de suportul centrelor cu expertiză”, spune conf. dr. Ovidiu Fira Mlădinescu – medic primar pneumolog – președintele conferinței.

Evenimentul se va desfășura în perioada 19-21 octombrie, fiind găzduit de Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara.

CITEŞTE ŞI: EUROSFAT, cel mai mare forum de afaceri europene din România, ajunge anul acesta în premieră la Timișoara, la UVT!

Conferința este organizată sub îndrumarea Centrului de Cercetare și Inovare în Medicină Personalizată a Bolilor Respiratorii, din cadrul UMF Timișoara, și a Centrului de Expertiză pentru Boli Pulmonare Rare, din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

Vorbim de un proiect în premieră pentru zona de vest a țării, un proiect educațional pe care încercăm să îl permanentizăm. Și nu întâmplător am ales să organizăm această conferință acum, toamna, pentru că lunile octombrie și noiembrie includ câteva dintre zilele medicale internaționale dedicate luptei împotriva unor afecțiuni pneumologice. Vorbim de Ziua Mondială de Luptă împotriva Gripei, Pneumoniei, BPOC-ului, dar și Ziua Internațională a Radiologiei și chiar Ziua Națională fără Tutun.  În același timp, organizarea de către Spitalul Victor Babeș, prin Clinica de Pneumologie, a unei asemenea conferințe, demonstrează încă o dată rolul important, regional, pe care îl are spitalul nostru, atât din punct de vedere educațional, cât și ca furnizor de resurse medicale profesioniste”, spune prof. dr. Cristian Oancea – medic primar pneumolog – managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Prestaţie de excepţie a elevilor de la „Ion Vidu” în cadrul TM2023! Vor urca pe scenă, alături de Katie Melua, într-un concert de zile mari

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

FOTO 1.500 de spectatori la evenimentele Musica Ricercata Op.6 – Lux Timisiensis!

1.500 de iubitori ai muzicii vechi au luat parte la evenimentele prilejuite de  Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, desfășurat în perioada 16 – 30 noiembrie, transmit reprezentanții Filarmonicii din Timișoara.

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Au trecut aproape şase săptămâni de când USR Timişoara lansa, cu surle şi trâmbiţe, o petiţie cu scop vădit electoral, dar îmbrăcată într-o iniţiativă demnă de toată lauda.

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.