Skip to main content

Patologia pulmonară în centrul atenției la conferința regională de pneumologie, organizată în premieră, la Timişoara

Conferință regională în domeniul pneumologiei, organizată în premieră la Timișoara. Evenimentul adună sute de medici din vestul țării pentru a explora noutăți privind tratamentul principalelor boli respiratorii.

Organizată de Clinica Universitară de Pneumologie Timișoara, conferința propune abordarea unei game variate de patologii pulmonare, de la fibroză chistică la BPOC, pneumopatii interstițiale difuze sau cancer pulmonar, și chiar imagistică medicală.

Pe durata evenimentului, medicii vor participa la mese rotunde, workshop-uri și simpozioane care vizează subiecte precum somnologia, hipertensiunea pulmonară, tumorboard-ul în cazul cancerului bronhopulmonar, explorările funcționale pulmonare, dar și aspecte legate de mentorat și lidership în sistemul sanitar românesc.

CITEŞTE ŞI: Se oprește apa, mâine, pe mai multe străzi din Timișoara! Vezi aici dacă ești afectat

Încadrul conferinţei, specialiştii în afecţiunile plămânilor vor avea şi prezentări ale unor cazuri clinice mai deosebite.

“Conferința Școala PneumoClinics TM 2023 ‘Expertiză și Medicină Personalizată în Patologia Pulmonară: de la ghiduri la practică clinică curentă’ se adresează medicilor din diverse specializări. Vorbim de pneumologie, reumatologie, medicină internă, medicină de familie, cardiologie, oncologie, chirurgie toracică, radiologie – imagistică medicală, anatomie patologică și genetică medicală. Ne dorim ca, la sfârșitul conferinței, medicii participanți să cunoască și să implementeze în practică lor clinică recomandările ultimelor ghiduri de diagnostic și tratament privind principalele boli respiratorii, adaptate nevoilor fiecărui pacient în parte, și să recunoască profilul de pacient cu afecțiuni pulmonare la care au nevoie și de suportul centrelor cu expertiză”, spune conf. dr. Ovidiu Fira Mlădinescu – medic primar pneumolog – președintele conferinței.

Evenimentul se va desfășura în perioada 19-21 octombrie, fiind găzduit de Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara.

CITEŞTE ŞI: EUROSFAT, cel mai mare forum de afaceri europene din România, ajunge anul acesta în premieră la Timișoara, la UVT!

Conferința este organizată sub îndrumarea Centrului de Cercetare și Inovare în Medicină Personalizată a Bolilor Respiratorii, din cadrul UMF Timișoara, și a Centrului de Expertiză pentru Boli Pulmonare Rare, din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

Vorbim de un proiect în premieră pentru zona de vest a țării, un proiect educațional pe care încercăm să îl permanentizăm. Și nu întâmplător am ales să organizăm această conferință acum, toamna, pentru că lunile octombrie și noiembrie includ câteva dintre zilele medicale internaționale dedicate luptei împotriva unor afecțiuni pneumologice. Vorbim de Ziua Mondială de Luptă împotriva Gripei, Pneumoniei, BPOC-ului, dar și Ziua Internațională a Radiologiei și chiar Ziua Națională fără Tutun.  În același timp, organizarea de către Spitalul Victor Babeș, prin Clinica de Pneumologie, a unei asemenea conferințe, demonstrează încă o dată rolul important, regional, pe care îl are spitalul nostru, atât din punct de vedere educațional, cât și ca furnizor de resurse medicale profesioniste”, spune prof. dr. Cristian Oancea – medic primar pneumolog – managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.