Skip to main content

Abuz după abuz, al primarului din Săcălaz! Prefectul de Timiş îl trage de urechi şi anunţă că îi va contesta deciziile controversate, în instanţă

Primarul din Săcălaz, Nicu Viorel, a ajuns din nou în atenţia prefectului de Timiş, la două luni de când mulţi consilieri au reclamat practicile neortodoxe ale acestuia.

Pe 23 aprilie, mai mulţi aleşi locali au cerut ajutorul reprezentantului în teritoriu, după ce edilul i-a convocat la o şedinţă, cu doar trei minute înainte.

CITEŞTE ŞI: Peste 6 milioane de euro pentru achiziția de microbuze școlare electrice! Banii vin din PNRR

Nu a fost nici primul, nici ultimul abuz de acest tip, motiv pentru care prefectul îl avertizează pe Nicu Viorel, cu privire la consecinţe.

“Mai uşor cu convocarea şedințelor de Consiliu Local în regim de urgență! Mai uşor cu datul afară a consilierilor locali ca urmare a absenței lor la şedinţe convocate cu două minute înainte!
Atât în general, cât mai ales în cazul comunei Săcălaz. Codul administrativ permite convocarea de şedințe de Consiliu Local în regim de îndată. Apar situații în care urgența se impune: de exemplu, mâine se închide sesiunea de depunere pentru proiecte cu fonduri europene şi mai e nevoie la dosar de o hotărâre de Consiliu Local. În această situație, normal că e cazul. Dar de aici şi până la a folosi discreționar acest sistem de convocare pentru tot felul de reglaje fine, e cale lungă”
, spune prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu.

Cele mai recente şedinţe convocate abuziv, de primarul Nicu Viorel sunt:

25 mai: convocare la 11:28 pentru şedința de la 11:30

30 mai: convocare la 16:10 pentru şedința de la 16:15

07 iunie: convocare la 12:00 pentru şedința de la 12:30.

Primarul a convocat una dintre aceste şedinţe, pe ultima sută de metri, pentru a modifica regulamentul de acordare a titlului de cetăţean de onoare.

CITEŞTE ŞI: Ploi și temperaturi sub media normală, în următoarele două săptămâni! Vezi prognoza meteo emisă de ANM

Nicu Viorel recurge la aceste practice abuzive pentru a scăpa de consilierii locali incomozi, situaţie în care, prefectul anunţă că va contesta deciizile primarului, în instanţă.

“Am comunicat primarului din Săcălaz că nu voi tolera asemenea abordări, în special când consilierii riscă să îşi piardă mandatul ca urmare a mai mult de trei absențe repetate. Da, la mai mult de trei absențe consecutive într-un interval de trei luni, Consiliul Local poate vota încheierea mandatului consilierului absent. Noroc că hotărârile de Consiliu Local pot fi suspendate şi atacate în instanţă de prefect, ceea ce voi şi face în asemenea cazuri. Timişul nu e sat fără câini!”, mai spune Ritivoiu.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.