Skip to main content

Abuz după abuz, al primarului din Săcălaz! Prefectul de Timiş îl trage de urechi şi anunţă că îi va contesta deciziile controversate, în instanţă

Primarul din Săcălaz, Nicu Viorel, a ajuns din nou în atenţia prefectului de Timiş, la două luni de când mulţi consilieri au reclamat practicile neortodoxe ale acestuia.

Pe 23 aprilie, mai mulţi aleşi locali au cerut ajutorul reprezentantului în teritoriu, după ce edilul i-a convocat la o şedinţă, cu doar trei minute înainte.

CITEŞTE ŞI: Peste 6 milioane de euro pentru achiziția de microbuze școlare electrice! Banii vin din PNRR

Nu a fost nici primul, nici ultimul abuz de acest tip, motiv pentru care prefectul îl avertizează pe Nicu Viorel, cu privire la consecinţe.

“Mai uşor cu convocarea şedințelor de Consiliu Local în regim de urgență! Mai uşor cu datul afară a consilierilor locali ca urmare a absenței lor la şedinţe convocate cu două minute înainte!
Atât în general, cât mai ales în cazul comunei Săcălaz. Codul administrativ permite convocarea de şedințe de Consiliu Local în regim de îndată. Apar situații în care urgența se impune: de exemplu, mâine se închide sesiunea de depunere pentru proiecte cu fonduri europene şi mai e nevoie la dosar de o hotărâre de Consiliu Local. În această situație, normal că e cazul. Dar de aici şi până la a folosi discreționar acest sistem de convocare pentru tot felul de reglaje fine, e cale lungă”
, spune prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu.

Cele mai recente şedinţe convocate abuziv, de primarul Nicu Viorel sunt:

25 mai: convocare la 11:28 pentru şedința de la 11:30

30 mai: convocare la 16:10 pentru şedința de la 16:15

07 iunie: convocare la 12:00 pentru şedința de la 12:30.

Primarul a convocat una dintre aceste şedinţe, pe ultima sută de metri, pentru a modifica regulamentul de acordare a titlului de cetăţean de onoare.

CITEŞTE ŞI: Ploi și temperaturi sub media normală, în următoarele două săptămâni! Vezi prognoza meteo emisă de ANM

Nicu Viorel recurge la aceste practice abuzive pentru a scăpa de consilierii locali incomozi, situaţie în care, prefectul anunţă că va contesta deciizile primarului, în instanţă.

“Am comunicat primarului din Săcălaz că nu voi tolera asemenea abordări, în special când consilierii riscă să îşi piardă mandatul ca urmare a mai mult de trei absențe repetate. Da, la mai mult de trei absențe consecutive într-un interval de trei luni, Consiliul Local poate vota încheierea mandatului consilierului absent. Noroc că hotărârile de Consiliu Local pot fi suspendate şi atacate în instanţă de prefect, ceea ce voi şi face în asemenea cazuri. Timişul nu e sat fără câini!”, mai spune Ritivoiu.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.