Skip to main content

Abuz după abuz, al primarului din Săcălaz! Prefectul de Timiş îl trage de urechi şi anunţă că îi va contesta deciziile controversate, în instanţă

Primarul din Săcălaz, Nicu Viorel, a ajuns din nou în atenţia prefectului de Timiş, la două luni de când mulţi consilieri au reclamat practicile neortodoxe ale acestuia.

Pe 23 aprilie, mai mulţi aleşi locali au cerut ajutorul reprezentantului în teritoriu, după ce edilul i-a convocat la o şedinţă, cu doar trei minute înainte.

CITEŞTE ŞI: Peste 6 milioane de euro pentru achiziția de microbuze școlare electrice! Banii vin din PNRR

Nu a fost nici primul, nici ultimul abuz de acest tip, motiv pentru care prefectul îl avertizează pe Nicu Viorel, cu privire la consecinţe.

“Mai uşor cu convocarea şedințelor de Consiliu Local în regim de urgență! Mai uşor cu datul afară a consilierilor locali ca urmare a absenței lor la şedinţe convocate cu două minute înainte!
Atât în general, cât mai ales în cazul comunei Săcălaz. Codul administrativ permite convocarea de şedințe de Consiliu Local în regim de îndată. Apar situații în care urgența se impune: de exemplu, mâine se închide sesiunea de depunere pentru proiecte cu fonduri europene şi mai e nevoie la dosar de o hotărâre de Consiliu Local. În această situație, normal că e cazul. Dar de aici şi până la a folosi discreționar acest sistem de convocare pentru tot felul de reglaje fine, e cale lungă”
, spune prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu.

Cele mai recente şedinţe convocate abuziv, de primarul Nicu Viorel sunt:

25 mai: convocare la 11:28 pentru şedința de la 11:30

30 mai: convocare la 16:10 pentru şedința de la 16:15

07 iunie: convocare la 12:00 pentru şedința de la 12:30.

Primarul a convocat una dintre aceste şedinţe, pe ultima sută de metri, pentru a modifica regulamentul de acordare a titlului de cetăţean de onoare.

CITEŞTE ŞI: Ploi și temperaturi sub media normală, în următoarele două săptămâni! Vezi prognoza meteo emisă de ANM

Nicu Viorel recurge la aceste practice abuzive pentru a scăpa de consilierii locali incomozi, situaţie în care, prefectul anunţă că va contesta deciizile primarului, în instanţă.

“Am comunicat primarului din Săcălaz că nu voi tolera asemenea abordări, în special când consilierii riscă să îşi piardă mandatul ca urmare a mai mult de trei absențe repetate. Da, la mai mult de trei absențe consecutive într-un interval de trei luni, Consiliul Local poate vota încheierea mandatului consilierului absent. Noroc că hotărârile de Consiliu Local pot fi suspendate şi atacate în instanţă de prefect, ceea ce voi şi face în asemenea cazuri. Timişul nu e sat fără câini!”, mai spune Ritivoiu.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.