Skip to main content

12 morţi şi 72 de răniţi! Bilanţul îngrozitor, care i-a scos pe poliţişti la un control de amploare

Viteza excesivă, oboseala la volan şi neatenţia sunt de cele mai multe ori cauzele unor accidente rutiere înfiorătoare, soldate cu persoane decedate şi rănite.

Este şi cazul evenimentelor negre petrecute pe A, pe tronsonul dintre vama Nădlac şi nodul rutier de la Margina, unde, de la începutul anului până acum, 12 oameni au murit, iar alţi 72 au fost răniţi.

CITEŞTE ŞI: Video: Comuna cu cei mai mulţi bani pentru investiţii, pentru un singur proiect prin Anghel Saligny

Este un bilanţ negru, care i-a determinat pe poliţiştii de la Brigada Autostrăzi şi de la IPJ să organizeze verificări amănunţie pe acest sector.

„La activitate au participat polițiști din cadrul structurii centrale ale Brigăzii Autostrăzi, precum si polițiști din cadrul Birourilor de Poliție Autostrăzi din subordinea acesteia, fiind constatate mai multe abateri privind încălcarea legilor speciale din domeniul transportului rutier de marfă și persoane. De asemenea, din analizele efectuate s-a constatat că în zilele de joi și vineri s-au produs cele mai multe accidente rutiere.Astfel, în urma verificărilor efectuate au fost aplicate 343 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 226.975 de lei”, transmite IPJ Arad.

175 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea timpilor de condus și de odihnă.

Alte nereguli descoperite în trafic au fost: nepurtarea centurii de siguranță, staționarea nejustificată pe banda de urgență, ITP-uri expirate, anvelope uzate, depășiri de căre autotrenuri pe sectoarele de drum unde le este interzisă efectuarea acestei manevre şi defecţiuni tehnice ale autoturismelor.

CITEŞTE ŞI: Charles este oficial, noul rege al Marii Britanii! Urmează prima întâlnire cu membrii Guvernului

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării, 9 permise de conducere, dintre care:

  • 6 pentru circulația pe banda de urgență;
  • 2 pentru depășire;
  • 1 pentru circulația pe sensul opus de mers.

Totodată, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare și 4 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un bărbat din vestul țării este căutat de polițiști, după ce a dispărut de cinci zile, iar mama sa a cerut ajutorul oamenilor legii.
Rezultate extraordinare pentru România, în cadrul celei de-a Șasea ediție a Olimpiadei Balcanice de Fizică, unde s-a făcut cu adevărat remarcat și un elev timișorean, devenind unul dintre cei mai buni din regiunea sud-estică a Europei, la fizică.
În această dimineaţă, angajaţi ai Primăriei Timişoara şi poliţiști locali au descins în zona Blaşcovici, la o familie de rromi care s-a făcut stăpână peste un teren de 2.000 de metri pătraţi.
La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.