Skip to main content

11 milioane de lei, din PNRR, pentru digitalizarea Spitalului Municipal și a Spitalului de Copii din Timișoara!

Două spitale din Timișoara vor accesa peste 11 milioane de lei din fonduri europene prin PNRR, pentru dezvoltarea infrastructurii digitale.

Fondurile se vor derula prin Primăria Timișoara în calitate de ordonator principal de credite.      

Cele două propuneri privind aprobarea depunerii și implementării proiectelor de digitalizare la Spitalul Municipal și Spitalul pentru Copii “Louis Țurcanu” au fost aprobate, astăzi, de către consilierii locali.

Proiectele includ achiziția de echipamente hardware în funcție de nevoile operaționale ale spitalelor, soluții software, aplicații informatice, precum și instruirea personalului pentru utilizarea noilor platforme. Noile module vor completa și extinde funcționalitățile existente în spital.

Prin viitorul sistemu informatic se vor putea monitoriza complet și coerent fluxurile de lucru interne, precum și serviciile publice oferite pacienților. Toate detaliile actului medical, procedurile medicale efectuate, medicația administrată și rezultatele consulturilor efectuate vor fi înregistrate, prin intermediul unor aplicații și dispozitive mobile, direct la patul bolnavului sau la locul prestării actului medical.

Totodată, prin digitalizare, se va reduce numărul documentelor tipărite la nivelul unității spitalicești.

Proiectul inițiat de Spitalul Municipal va fi implementat în cele 25 de secții clinice, 12 ambulatorii de specialitate, 5 blocuri operatorii, 2 farmacii, 4 laboratoare, dar și în cazul serviciilor non-medicale.

Durata de implementare a proiectelor este de 20 de luni de la momentul depunerii cererii de finanțare, în cazul Spitalului Municipal, respectiv de 19 luni în cazul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu”.

În cazul ambelor proiecte, rata de finanțare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului fără TVA. Valoarea TVA va fi suportată de bugetul de stat.

Până acum, spitalele din subordinea Primăriei Timișoara au accesat peste 150 de milioane lei pentru modernizarea sistemului medical local.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.