Skip to main content

11 dirijori alături de Romanian Chamber Orchestra în cadrul unui singur concert, la Timișoara!

Timișorenii vor avea parte mâine, de un eveniment unic, un adevărat regal muzical. Mai exact, de la ora 19:00, în Sala Capitol din Timișoara, 11 dirijori de pe 4 continente se vor succede la conducerea muzicală a Romanian Chamber Orchestra, în cadrul unui concert extraordinar care încheie singurul curs de dirijat pe care îl susține în Europa renumitul dirijor român Cristian Măcelaru.

În cadrul proiectului Romanian Chamber Orchestra, ediția a IV-a, Cristian Măcelaru pregătește 11 dirijori selectați din 50 de înscriși pentru programul RCO Conducting, singurul curs de dirijat pe care Cristian Măcelaru îl susține în Europa. Acești dirijori provin din patru continente, iar numele lor sunt: Kyungmin Park (Coreea de Sud), Vanessa Benelli Mosell (Italia), Sung Hyo Lee (Corea de Sud), Andrei Stănculescu (România), Chloé Meyzie (Franța), Christian Câșleanu (Germania/România), Ryan Murray (SUA), Abner Padrino (Venezuela), Filip Paluchowski (Polonia/Germania), Eleni Kotsmanidou (Grecia), Matteo Dal Maso (Italia).

Cei 11 dirijori vor alterna la pupitrul Romanian Chamber Orchestra, într-un program care va cuprinde trei lucrări:

  • Igor Stravinski, Octet pentru suflători
  • Johannes Brahms, Concertul pentru vioară și orchestră în re major, op. 77
  • Igor Stravinski, Simfonia nr. 2

Solistul serii va fi apreciatul violonist român Alexandru Tomescu, care va interpreta Concertul pentru vioară și orchestră în re major, op. 77, de Johannes Brahms.

Biletele pentru acest concert pot fi achiziționate online pe site-ul Entertix, la următorul link: bit.ly/3af7fBT

De asemenea, în limita disponibilității după vânzarea online, biletele se vor putea achiziționa și de la intrarea în concert, începând cu ora 17.30.

Romanian Chamber Orchestra este un punct de referință pentru cultura românească. Unicitatea proiectului este conferită de structura ansamblului ce reunește 22 de muzicieni români, care fac performanță atât în țară, cât și în unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii. 

Romanian Chamber Orchestra a fost înființată în 2019 și îi are ca directori artistici pe violonistul Alexandru Tomescu și pe violistul Cristian Andriș, în timp ce dirijorul ansamblului este maestrul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai importanți dirijori români recunoscuți pe plan mondial, director muzical al Orchestrei Naționale a Franței și director artistic al Festivalului George Enescu.

Anul acesta, proiectul cuprinde un program de masterclass – RCO Matserclasses, un curs de dirijat susținut de Cristian Măcelaru – RCO Conducting, cinci conferințe pe teme specifice industriei muzicii clasice – RCO Conferences, un concert extraordinar cu 11 dirijori prezenți la cursul de dirijat și un turneu în patru orașe: Timișoara, Lugoj, Hunedoara și Brugg (Elveția)

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.