Skip to main content

Timișoara se mișcă în weekend, la Timotion! Este cel mai mare eveniment caritabil de alergare şi pedalare din vestul țării

În acest sfârșit de săptămână are loc Timotion, ediția a VIII-a, cel mai mare eveniment caritabil de alergare şi pedalare din vestul țării. Timotion se va desfășura pe parcursul a două zile, în 28 și 29 mai, începând cu ora 8:30 dimineața. La această ediţie vor avea loc 7 curse de alergare și pedalare, 3 cronometrate și 4 necronometrate.

Scopul evenimentului Timotion este de a strânge fonduri pentru ca 15 inițiative din arii precum educație, sănătate, social și cultural să se materializeze pentru binele comunităţii.

Cele 7 curse de anul acesta sunt: Cursa Hamilton „Ne mișcăm separat, facem bine împreună”, Cursa Decathlon „Pedalăm la Timotion” organizată împreună cu Asociația Pedallez Timişoara, Cursa Flex „Timotion Everywhere”, Cursa Continental a „Micilor Campioni Timotion”, Crosul Visma de 5 km, Crosul Akwel de 10,5 km și Semimaratonul Flexik de 21 km.

Detalii despre proiecte, donații și curse se găsesc pe site-ul evenimentului www.timotion.ro.

Publicul este invitat să urmărească live evenimentu pe pagina de facebook a evenimentului, dar şi să participe la susţinerea alergătorilor, fie pe traseele de alergare, fie la start-finish în Parcul Central.

Traseul curselor cronometrate va urma în mare parte cursul Begăi, însă vor fi locuri unde circulația autovehiculelor va fi restricționată, după cum urmează:

Restricții rutiere pentru sâmbătă 28 mai, interval orar estimat/maxim 8:45 – 11:00:

Închidere străzi:
• Splaiul Nicolae Titulescu închis pe ambele sensuri de mers, între strada Jiul și Bld. 16 Decembrie1989, inclusiv pasajul și bretelele de legătura cu Bld. 16 Decembrie 1989;
• Splaiul Nistrului închis pe ambele sensuri de mers, între Podul Decebal și intersecția cu Bld.Corneliu Coposu / strada J. H. Pestalozzi.

Restricții rutiere pentru duminică 29 mai, interval orar estimat/maxim 8:45 – 12:00:

Închidere străzi:
● Splaiul Nicolae Titulescu închis pe ambele sensuri de mers, între strada Jiul și Bld. 16 Decembrie 1989, inclusiv pasajul și bretelele de legătura cu Bld. 16 Decembrie 1989;
● Splaiul Nistrului închis pe ambele sensuri de mers, între Podul Decebal și intersecția cu Bld.Corneliu Coposu / strada J. H. Pestalozzi.
● Strada I. L. Caragiale închisă în întregime pe ambele sensuri de mers și Piața Romanilor pe sensul de mers de la Bld. 3 August 1919 spre strada I. L. Caragiale;
● Strada dr. G Marinescu, strada Episcop I. Lonovici și strada Episcop J. Nischbach închise complet;
● Strada J. H. Pestalozzi, între Splaiul Nistrului și strada Ștefan cel Mare, închisă pe 3 benzi din 4, banda adiacentă Liceului Calderon putând fi folosită de mașinile parcate și pentru preluarea traficului de pe strada Cuvin;
● Bld. Corneliu Coposu inclusiv breteaua de intrare dinspre Aleea F. C. Ripensia, închis pe toată lungimea pe ambele sensuri de mers;
● Strada Delfinului (sens unic), între Bld. Corneliu Coposu și strada Barbu Iscovescu;
● Intrarea dintre Bld Corneliu Coposu și strada Socrate (de lângă BRD), închidere pe sensul de mers spre Bld.Corneliu Coposu;
● Pasajul Michelangelo închis pe ambele sensuri de mers;
● Bld. Vasile Pârvan închis pe ambele sensuri de mers între pasajul Michelangelo și Bld. Mihai Viteazu, inclusiv breteaua de intrare dinspre strada Michelangelo;
● Strada Traian Lalescu închisă pe ambele sensuri de mers între Bld. Vasile Pârvan și strada Plautius Andronescu, iar între strada Plautius Andronescu și Bld. Victor Babeș închisă pe sensul de mers spre Bld. Vasile Pârvan;
● Splaiul Spiru Haret.

Duminică, 29 mai – Cursa Decathlon „Pedalăm la Timotion” – interval orar 12:00 – 19:00:

• Splaiul Nicolae Titulescu închis pe ambele sensuri de mers, între strada Jiul și Bld. 16 Decembrie1989, inclusiv pasajul și bretelele de legătura cu Bld. 16 Decembrie 1989;

Restricții trasee mijloace de transport în comun, duminică 29 mai, – interval orar 08:45 – 12.00:

Liniile 16, E3, E7 și E8, care circulă pe Bd. Pestalozzi și Bd. V. Pârvan, nu vor putea circula pe acest tronson între orele mai sus menționate.

TIMOTION este cel mai mare eveniment de alergare cu strângere de fonduri din zona de vest a țării, organizat de Fundația Comunitară Timișoara și Clubul Sportiv Asociația Alergotura, care urmărește să inspire comunitatea locală să sprijine și să se implice în proiecte în folosul comunității, și să adopte un stil de viață sănătos în care alergarea, mişcarea și mersul cu bicicleta este o opțiune.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.