Ambasadorul Irlandei în România, în vizită la CCIA Timiș

Ambasadorul Irlandei în România, E.S. Domnul Paul McGarry, s-a întâlnit astăzi la Timișoara cu președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță. Scopul vizitei a fost acela de intensificare a relațiilor de afaceri între cele două țări.

Dorim să creștem valoarea schimburilor comerciale între țările noastre. În 2021, acestea au atins valoarea de 1,5 mld. Euro, ceea ce ne îndreptățește să considerăm piața românească una în plină expansiune. Județul Timiș beneficiază de o poziție geografică privilegiată, de forță de muncă educată și calificată, de aceea ne bucurăm că suntem astăzi la Camera de Comerț. Totodată, dorim să deschidem în curând un consulat onorific la Timișoara”, a menționat Ambasadorul Irlandei în România.

Președintele CCIAT a făcut o scurtă prezentare a economiei Județului Timiș și a locului pe care acesta îl ocupă la nivel național, precum și o prezentare a activităților Camerei de Comerț și a premierelor în sistemul cameral românesc și a serviciilor specifice destinate comunității de afaceri.

Și eu as vrea sa spun ca vizita domnului ambasador, cu toată echipa, a fost de bun augur si pentru fiecare in parte avem proiecte pe care o sa le derulam in cursul anului acesta, dar si in cursul anului viitor. Vreau sa spun ca deja cu enterprise Ireland avem un proiect care speram sa se desfășoare in luna iunie, pe domeniul sanatatii. Concret, medici din Romania vor merge in Irlanda la o conferinta extrem de mare unde vor fi producatori de echipamente si nu numai. Deci in iunie avem un eveniment. Apoi avem un alt eveniment cu domnul consul al Irlandei in Romania, unde am programat sa ne vedem cu firmele cu investitie irlandeza in Timisoara. Nu noi alegem data. Domnul ambasador si doamna presedinte (n.r. Gemma Webb, presedinte R.I.B.A.) o vor stabili cand o sa ne intalnim cu firmele cu investitii din Irlanda… Mai multe decat atat, impreuna cu domnul ambasador am stabilit ca in cursul acestui an, sau la anul, sa organizam un forum de afaceri, caruia sa ii dam un alt aer. Sa nu ii spunem forum de afaceri, ci sa ii spunem „Irlanda se prezinta”. Un forum, apoi prezentarea produselor irlandeze si apoi o seara culturala. Poate se intampla anul acesta sau de Sfantul Patrick, anul viitor, nu stim sigur. Daca se intampla anul acesta va fi la Centrul Regional de Afaceri, daca se intampla anul viitor se va intampla la Opera. A fost o intalnire extrem de buna, care din punctul nostru de vedere va aduce multe evenimente si asteptam ca investitiile irlandeze sa vina catre judetul nostru, iar pentru promovarea produselor autohtone sa fim sprijiniti pentru a ajunge in Irlanda”, a declarat Florica Chiriță, președinte CCIAT.

La propunerile lansate de președintele CCIAT, s-a convenit asupra unei agende de lucru concretă, respectiv: Pregătirea unei delegații de afaceri timișene care să participe la Medical & Pharma Conferences în Dublin, unde vor avea loc conferințe și vizite pe sectoare de interes (farmaceutic, echipamente medicale, tehnologii de digitalizare), companiile participante beneficiind de gratuități la transport și cazare.; Organizarea unui Forum de Afaceri la Dublin și/sau la Timișoara; Organizarea la Timișoara a unui eveniment complex cu ocazia Zilei Naționale a Irlandei – Saint Patrick’s Day, în 17 martie 2023 – acțiuni ce vor fi realizate sub egida Ambasadei Irlandei la București.

Totodată, împreună cu viitorul Consulat Onorific al Irlandei și al AVALON Comp., se va organiza o întâlnire a CCIA Timiș cu reprezentanții celor 29 de firme cu asociați irlandezi care activează în județul Timiș, cu participarea autorităților publice locale și a principalelor servicii deconcentrate din teritoriu.
Înaltul oficial a fost însoțit de o delegație de afaceri formată din Gemma Webb – Președintele Asociației de Afaceri Romania-Irlanda (R.I.B.A.), Alexandru Aionițoaei – Market Adviser al Enterprise Ireland, Biroul Praga (Agenția de stat irlandeză pentru promovarea comerțului), Andreea Ciocoiu – membru al consiliului de conducere R.I.B.A. și Director General al Avalon Comp., Alina Ciocoiu – membru în consiliul de conducere R.I.B.A. și Managing Partner al Avalon Comp. și Eoghain O’Byrne – membru în consiliul de conducere R.I.B.A.

Gemma Webb, președintele R.I.B.A., a prezentat misiunea și scopul asociației de consolidare a legăturilor de afaceri, sociale şi culturale între comunităţile irlandeze şi româneşti.

Reprezentantul Enterprise Ireland, Alexandru Aionițoaei, a menționat rolul acesteia ca organizație guvernamentală responsabilă de dezvoltarea și creșterea întreprinderilor irlandeze pe piețele mondiale. Agenția are birouri în 34 de țări ale lumii iar membrii sunt companii care activează cu preponderență în domeniile IT&C (tehnologii de digitalizare, smart cities), agricultură (utilaje agricole, procesare carne și lapte), construcții și infrastructură, medical (soluții de digitalizare). De asemenea, a oferit informații despre Congresul medical care va avea loc la Dublin, în cursul lunii iunie a.c..

„Întâlnirea cu președintele CCIA Timiș a fost una extrem de productivă și nu am nici o îndoială că va conduce la relații de colaborare fructuoase în viitor” , a scris în cartea de onoare a CCIAT E.S. Paul McGarry, Ambasadorul Irlandei în România.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

colterm

Fritz se laudă cu un poiect grandios, pentru care nu are bani şi nici nu a cerut deocamdată

Primarul Timişoarei anunţă, cu surle şi trâmbiţe, Hotărârea pe care consilieri locali au aprobat-o astăzi, pentru cumpărarea unei instalaţii care va eficientiza sistemul centralizat de încălzire.

Accident în apropiere de Timișoara! O șoferiță a intrat cu mașina într-un cap de pod și s-a răsturnat!

Accident grav în această după amiază, pe DN6, pe raza localității Izvin. O șoferiță a pierdut, într-o curbă, controlul volanului, a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat.

Anunţ de ultimă oră! Putin rupe 18% din Ucraina

Live text: În aceste momente, preşedintele Federaţiei Ruse face anunţul privind anexarea celor 4 regiuni ucrainene: Herson, Zaporojie, Doneţk şi Luhansk.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.