Skip to main content

Zumba pentru bunici! Ziua Vârstnicilor, marcată prin evenimente inedite, în cartierul Freidorf din Timişoara

Începutul toamnei este adesea asociat cu culori calde și trăiri pline de emoție, iar în data de 1 octombrie, comunitatea din Freidorf se pregătește să celebreze Ziua Persoanelor Vârstnice.

Evenimentul aduce împreună tineri și bătrâni pentru a sărbători experiența și tradiția, promovând astfel o legătură frumoasă între generații.

Sărbătoarea va debuta la ora 12:30, la Parohia Ortodoxă „Pogorârea Sfântului Duh” din Freidorf, unde Asociația Seniorilor din Municipiul Timișoara va oferi un spectacol divers.

Recitaluri corale, momente de teatru și poezie vor însoți publicul într-o călătorie prin cultura și istoria locului.

În continuare, violoniștii Eugen Morăriță și Horațiu Bălan vor susține un recital muzical ce va cuprinde piese semnate de mari compozitori precum George Enescu, Ciprian Porumbescu și adaptări din folclorul românesc.

Bucuria sărbătorii va continua și în parcul Petőfi Sandor, începând cu ora 17:00.

Instructorul de Zumba, Claudiu Guțu, va pregăti un program special de Zumba Gold dedicat bunicilor, o ocazie perfectă pentru a se bucura de mișcare și ritmuri antrenante.

Mai târziu, Fanfara de la Recaș și Ansamblul „Timișul” Tineret vor invita toți participanții la dans.

Cu dirijorul Nicolae Baniciu și coregrafia semnată de Ciprian David și Maria Dudău-Topciov, spectacolul va prinde viață în pași de dans, sub acompaniamentul soliștilor Alecsandra Acs, Denisa Peia, Dorinel Gavriluț-Pârvoni, Denisa Pârvoni, Ana-Maria Moldovan, Ana-Gabriela Coțe, Bianca Opăriuc, Vlad Văcaru, Maria Șaptebani și Maria Bartulov.

Seniorii din cartier doresc să transmită tradiția și valorile lor tinerilor, așa că îi invită la meciuri amicale de fotbal pe stadionul din Freidorf, începând cu ora 16:00.

De asemenea, vor avea loc competiții amicale de table și șah începând cu ora 17:00, în Parcul Petőfi Sandor.

Sărbătoarea nu se oprește aici, ci continuă și în ziua următoare, pe 2 octombrie, când tinerii de la Ansamblul „Timișul” vor face vizite surpriză seniorilor de la centrele din oraș, aducând zâmbete și bucurie în inimile celor mai vârstnici membri ai comunității.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.