Skip to main content

Noaptea Cercetătorilor 2023: UVT aduce știința la viață cu evenimente captivante

Evenimentul este o sărbătoare a cunoașterii, descoperirilor și beneficiilor cercetării şi are loc simultan în peste 25 de țări europene.

„Noaptea Cercetătorilor – Ediția 2023′ cuprinde o gamă variată de activități, precum conferințe, experimente interactive, dezbateri și concursuri cu premii, desfășurate pe parcursul întregii zile.

Acţiunile sunt finanțate de Uniunea Europeană prin acțiunile Marie Skłodowska-Curie, cu organizarea coordonată de Alianța UNITA, compusă din universități din Italia, Spania, Franța, Portugalia și România, inclusiv Universitatea de Vest din Timișoara.

Scopul principal al „Noptii Cercetătorilor” este să aducă împreună cercetătorii și publicul larg, să faciliteze interacțiunea cu lumea științifică într-un cadru prietenos și să promoveze conștientizarea privind problemele globale abordate de știință.

Evenimentul își propune să demitizeze cercetarea și să arate că cercetătorii sunt oameni obișnuiți, cu o meserie extraordinară, care contribuie la progresul comunităților.

Pe lângă experimente potrivite pentru toate vârstele, evenimentul include:

Dezbateri privind economia circulară, schimbările climatice, orașele inteligente, cancerul și energiile regenerabile.

Premiile pentru câștigătorii concursurilor de grafică și desen cu tematica „Energii regenerabile,” precum și concursul „Laboratorul interactiv de creștere a cristalelor.”

Sesiuni de „science-cafe” în Grădina Urbană a Universității de Vest din Timișoara, cu accent pe „Economia circulară.”

Experimente interactive realizate la ExperimentariumTM și în holul mare al UVT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.