Skip to main content

Noaptea Cercetătorilor 2023: UVT aduce știința la viață cu evenimente captivante

Evenimentul este o sărbătoare a cunoașterii, descoperirilor și beneficiilor cercetării şi are loc simultan în peste 25 de țări europene.

„Noaptea Cercetătorilor – Ediția 2023′ cuprinde o gamă variată de activități, precum conferințe, experimente interactive, dezbateri și concursuri cu premii, desfășurate pe parcursul întregii zile.

Acţiunile sunt finanțate de Uniunea Europeană prin acțiunile Marie Skłodowska-Curie, cu organizarea coordonată de Alianța UNITA, compusă din universități din Italia, Spania, Franța, Portugalia și România, inclusiv Universitatea de Vest din Timișoara.

Scopul principal al „Noptii Cercetătorilor” este să aducă împreună cercetătorii și publicul larg, să faciliteze interacțiunea cu lumea științifică într-un cadru prietenos și să promoveze conștientizarea privind problemele globale abordate de știință.

Evenimentul își propune să demitizeze cercetarea și să arate că cercetătorii sunt oameni obișnuiți, cu o meserie extraordinară, care contribuie la progresul comunităților.

Pe lângă experimente potrivite pentru toate vârstele, evenimentul include:

Dezbateri privind economia circulară, schimbările climatice, orașele inteligente, cancerul și energiile regenerabile.

Premiile pentru câștigătorii concursurilor de grafică și desen cu tematica „Energii regenerabile,” precum și concursul „Laboratorul interactiv de creștere a cristalelor.”

Sesiuni de „science-cafe” în Grădina Urbană a Universității de Vest din Timișoara, cu accent pe „Economia circulară.”

Experimente interactive realizate la ExperimentariumTM și în holul mare al UVT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.