Skip to main content

Zone verzi, spații de relaxare, terase dar și spectacole pentru copii, teatru și muzică! Zona Sinaia din Timișoara se transformă total!

Piața Mocioni din zona Sinaia își va schimba complet înfățișarea. Municipalitatea lucrează la un proiect de regenerare urbană a zonei.

Autoritățile locale anunță că a fost semnat contractul pentru documentația tehnică și proiectare, la faza de DALI și Proiect tehnic. Totodată este în lucru un proiect pentru accesarea de fonduri europene cu care să fie finanțate lucrările.

La fel ca în Traian, unde avem un alt proiect de regenerare urbană, într-un stadiu mai avansat, și aici ne propunem să punem în valoare această zonă superbă a Timișoarei vechi, cu un patrimoniu arhitectural extrem de valoros și o istorie pe măsură. Să avem o piață în adevăratul sens al cuvântului, ca loc de întâlnire și petrecere a timpului, cu zone înverzite, cu amenajări pentru activități culturale și de relaxare – expoziții, spectacole pentru copii, teatru și muzică, dar și terase”, spune primarul Dominic Fritz.

Zona vizată cuprinde Piața Mocioni, străzile adiacente și porțiunea de bulevard care ajunge până în centru. Autoritățile promit că va fi mai mult spațiu verde și un culoar de mobilitate pentru transportul public, bicicliști, pietoni și traficul auto.

Tot acest spațiu se va conecta din punct de vedere al mobilității cu Magistrala Verde Șagului, un alt proiect care este în lucru.

Apoi urmează regenerarea cartierelor Iosefin și Elisabetin, mai spun reprezentanții Primăriei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.