Skip to main content

Ziua Drapelului, marcată și la Timișoara! Vor fi restricții de circulație în centrul orașului, unde va avea loc și o scurtă paradă militară!

Ziua Drapelului Național va fi sărbătorită și la Timișoara.

Evenimentul se va desfășura la Catedrala Mitropolitană, astfel că, pentru buna desfășurare a ceremonialului militar și religios, municipalitatea a aprobat închiderea circulației rutiere mâine, între orele 11:15 și 12:45, pe bulevardul Regele Ferdinand I, adiacent Catedralei Mitropolitane.

Totodată, măsurile sunt necesare și pentru rezervarea a 20 locuri de parcare pe bulevardul Regele Ferdinand, după stația de îmbarcare și debarcare a călătorilor, adiacent Parcului Catedralei.

Programul complet al evenimentului poate fi consultat mai jos:

Nr. crt.ACTIVITATEALOCULORA
ACTIVITĂŢI DESFĂŞURATE ÎN DATA DE 25.06.2024:
1.Coborârea drapelului naţional de pe catarg,  concomitent cu semnalul ,,Stingerea”  Catedrala Mitropolitană Timişoara  18.00 – 19.00
2.Introducerea drapelului  naţional (nou) al României în  Catedrala Mitropolitană Timişoara
ACTIVITĂŢI DESFĂŞURATE ÎN DATA DE 26.06.2024:
1.Slujba de sfinţire a Drapelului Naţional al României.                              Catedrala Mitropolitană Timișoara                      11.40 – 12.00
2.Întâmpinarea oficialităţilor: – prezentarea onorului şi a raportului; – salutarea drapelului de luptă şi a detaşamentului de onoare; – ocuparea locului în dispozitiv de către persoana oficială.12.00 – 12.05
3.Alocuţiuni12.05 – 12.10
4.Primirea Drapelului României ce urmează a fi înălţat pe catarg12.10 – 12.15
5.Binecuvântarea Drapelului  României12.15 – 12.25
6.Sărutarea Drapelului României12.25 – 12.30
7.Înălţarea Drapelului  României concomitent cu intonarea Imnului Național al României instrumental şi vocal12.30 – 12.35
  8.Defilarea detaşamentului de onoare  12.35 – 12.40

Primăria sfătuiește șoferii să folosească rute alternative pe perioada desfășurării activităților specifice celebrării Zilei Drapelului Național.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.