Skip to main content

25 de milioane de lei, fonduri nerambursabile, pentru operatori culturali! A fost aprobat programul de finanțare multianuală pentru cultură!

Consilierii locali au aprobat, astăzi, programul prioritar de finanțare nerambursabilă „Repere în cultură”.

Conform Primăriei Timişoara, acest program este primul din țară și asigură operatorilor culturali fonduri de la bugetul local, în valoare de aproximativ 25 de milioane de lei, pentru evenimente culturale, pe o perioadă de până la 4 ani, până în anul 2027.

Finanțările nerambursabile vor fi acordate, prin apeluri pentru proiecte, care își propun să atragă un public numeros și divers, să promoveze excelența artistică și să pună în valoare resursele locale.

„E o promisiune îndeplinită și mă bucur că suntem primul oraș din România cu finanțări multianuale pentru cultură. Este unul din marile câștiguri ale Capitalei Culturale, când a fost clar că anul cultural nu se termină la 31 decembrie ca cel contabil. Printr-o finanțare predictibilă vrem ca publicul să aibă o ofertă culturală mai bună și mai variată. Iar operatorilor culturali le oferim posibilitatea să gândească îndrăzneț proiecte care nu se termină în decembrie, și să atragă nume mari la care nu se ajunge de pe o zi pe alta. Orașul câștigă și prin faptul că o mai bună promovare a evenimentelor, din timp, va atrage mai mulți turiști la Timișoara”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Acest tip de finanțare multianuală se bazează pe modelul utilizat pentru programul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Municipalitatea anunță că bugetul pentru programul „Repere în cultură” este defalcat pe ani, iar pentru 2024, suma alocată este de 5,5 milioane de lei. Totodată, finanțarea va crește anual cu 500.000 de lei, până la 7 milioane de lei în ultimul an al programului.

Aceste sume vor fi incluse în bugetele anuale ale Municipiului Timișoara, iar derularea programului va reveni Centrului de Proiecte, care a gestionat 25 de programe în valoare de aproape 98 de milioane de lei, bani de la bugetul local și de la Ministerul Culturii.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.