Zeci de micuţi evacuaţi, după un incendiu la Spitalul de Copii! A fost activat planul roşu de intervenţii

S-a dat alarma, în miez de noapte, printr-un apel la 112 care anunţa un incendiu la Spitalul de Copii din Timişoara.

Imediat a fost declanşat planul roşu de intervenţii, iar la faţa locului au ajuns de urgenţă, mai multe echipaje de pompieri.

CITEŞTE ŞI: Avertizare meteo! Vijelii şi risc de inundaţii în vestul ţării!

„Au fost alertate următoarele forte și mijloace: 5 Autospeciale de stingere cu apă și spumă ASAS, 2 Autoscari S42, 2 ambulanțe SMURD B, 1 amulanta SMURD tip C, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple din cadrul Detașamentelor 1 si 2 de pompieri Timisoara, 2 ofiteri, 20 subofiteri.

La sosirea echipajelor de pompieri, dupa efectuarea recunoașterii, s-a constatat că există degajări masive de fum la nivelul etajelor 1 si 2″, a transmis ISU Timiş.

42 de copii şi 41 de părinţi au fost evacuaţi de urgenţă, iar pompierii au intervenit pentru lichidarea flăcărilor şi descoperirea sursei incnediului.

Se pare că totul a pornit de la un scurtcircuit la cablurile unui aparat de tratare a aerului, relativ nou.

Conform managerului unităţii sanitare, acesta a fost instalat în urmă cu 10 ani.

Cei 42 de copii au fost transferați la alte unități sanitare din Timișoara cu ajutorul a 3 autosanitare SMURD, 7 ambulanțe SAJ, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple și un microbuz de transport persoane din cadrul ISU Timiș

17 dintre ei au fost transferați pe Sectia de Chirurgie pediatrică a aceluiași spital, dintre care un pacient intubat a fost transferat de către personalul spitalului.

16 copii au fost transferați la Maternitatea Bega, dintre care 5 au necesitat administrarea de oxigen pe timpul transportului.

7 copii transferați pe Sectia de prematuri a Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara, iar alţi 2 au ajuns la Spitalul Victor Babeș Timișoara, dintre care, un pacient cu COVID și un pacient cu insuficiență respiratorie.

Din fericire, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale suplimentare.

CITEŞTE ŞI: TNTm participă la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești de la Chișinău cu ”O scrisoare pierdută”!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Mesaje false trimise în numele E.ON Energie! Nu accesaţi link-urile primite in mesaje!

E.ON Energie România atrage atenția asupra unor mesaje false transmise în numele companiei.

Şapte povestaşi care au periat vestul şi Poveştile Timişoarei, două evenimente inedite la Muzeul Satului Bănăţean

Timişorenii şi nu numai sunt aşteptaţi vineri, 7 octombrie la Muzeul Satului Bănățean, începând cu ora 17.00, la două evenimente artistice, care au loc simultan, pe pontonul Hambarului de la Muzeul Viu.

Migranţi, prinşi de poliţiştii locali din Timişoara, în timp ce alergau pe stradă! Au trecut ilegal frontiera, din Serbia

Polițiștii locali aflați în patrulare în zona Calea Șagului au depistat trei migranţi indieni, care au ajuns în ţara noastră, prin Serbia.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.