TNTm participă la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești de la Chișinău cu ”O scrisoare pierdută”!

Teatrul Național din Timișoara participă la cea de-a VII-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești de la Chișinău, în Republica Moldova.

Astfel, Naționalul timișorean a fost selecționat în festival cu spectacolul O SCRISOARE PIERDUTĂ de I.L. Caragiale, urmând să ofere o reprezentație cu acest spectacol luni, 19 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Național din Chișinău.

Cu atât mai mult în contextul Anului Caragiale, O SCRISOARE PIERDUTĂ, spectacolul Teatrului Național din Timișoara, aparține pe deplin zilelor noastre. După cum afirma regizorul spectacolului, Ada Lupu Hausvater, „După 138 de ani de la apariția SCRISORII PIERDUTE, o <>, un bilețel, un telefon, un mesaj sau un e-mail mai mult sau mai puțin înlăcrimate și ondulate de suspine, continuă să țină locul legilor, al moralității, al principiilor. Cine cu cine e – este mai important decât dacă <> are valoare; mai bine zis, tragicomedia zilelor noastre se referă la faptul că valoarea vine din lipsa valorii”.

Actrița Teatrului Național din Timișoara, Claudia Ieremia, este interpreta personajului Zoe, personaj pentru care a fost, de altfel, nominalizată la premiul UNITER pentru cel mai bun rol principal. I se alătură excelentul actor Ion Rizea, laureat al premiului UNITER pentru cel mai bun actor în rol secundar (2021). De asemenea, distribuția cuprinde și alte nume de vârf ale trupei Teatrului Național: Romeo Ioan, Matei Chioariu, Doru Iosif, Cătălin Ursu, Bogdan Spiridon, Andrei Chifu, Adrian Jivan, Ionuţ Iova și Andrei Zgăbaia.

Costumele sunt creația designerului Alina Lățan-Samaras, iar spațiul scenografic îi aparține lui Zsolt Feherváry. Echipa de creație este completată de compozitorul Cári Tibor și de light-designerul Lucian Moga.

Reprezentația spectacolului în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, ediția a VII-a, la Chișinău este finanțată de Ministerul Culturii din România, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Mesaje false trimise în numele E.ON Energie! Nu accesaţi link-urile primite in mesaje!

E.ON Energie România atrage atenția asupra unor mesaje false transmise în numele companiei.

Şapte povestaşi care au periat vestul şi Poveştile Timişoarei, două evenimente inedite la Muzeul Satului Bănăţean

Timişorenii şi nu numai sunt aşteptaţi vineri, 7 octombrie la Muzeul Satului Bănățean, începând cu ora 17.00, la două evenimente artistice, care au loc simultan, pe pontonul Hambarului de la Muzeul Viu.

Migranţi, prinşi de poliţiştii locali din Timişoara, în timp ce alergau pe stradă! Au trecut ilegal frontiera, din Serbia

Polițiștii locali aflați în patrulare în zona Calea Șagului au depistat trei migranţi indieni, care au ajuns în ţara noastră, prin Serbia.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.