Skip to main content

Vrei să vinzi candele și coronițe de Ziua Morților, la Timișoara? Uite ce trebuie să faci!

Primăria Timișoara anunță că cei care doresc să desfășoare activități de comerț stradal cu produse specifice zilei de 1 noiembrie trebuie să depună o cerere în acest sens.

Cererile pot fi depuse astăzi și mâine la sediul Primăriei, camera 12, ghiseele 8-9. 

Actele necesare sunt:

 • Cerere tip (se obține de la ghișeu);
 • Copie act de identitate, act de identitate în original, copie certificat unic de înregistrare (pentru firme);

Costurile pentru ocuparea domeniului public sunt:

 • Taxa de autorizare 73 de lei;
 • Cost imprimat – 6 lei;
 • Taxa ocupare domeniu public – 2 lei/mp/zi.

Taxele se achită la momentul înregistrării cererilor și nu pot fi restituite. Taxele se achită pentru perioada 30 octombrie – 1 noiembrie.

Se acordă o singură locație pentru fiecare solicitant (persoană fizică sau juridică), pe o suprafață de 2 mp.

Locațiile propuse pentru desfășurarea acestor activități sunt perimetrele cimitirelor de pe raza municipiului Timișoara (trotuarele din fața cimitirelor), respectiv:

 • Cimitir Calea Șagului;
 • Cimitir Calea Buziașului;
 • Cimitir Rusu Șirianu;
 • Cimitir Stuparilor;
 • Cimitir Calea Lipovei;
 • Cimitir str. Ovidiu Balea;
 • Cimitir Fabric/ str. Mătăsarilor;
 • Cimitir Ghiroda/ str. Cometei.

Comercianții au obligația de a deține, la locul de vânzare, următoarele documente:

 • Avizul pentru desfășurarea activității de comerț stradal, eliberat de Compartimentul Autorizare activități comerciale și publicitate;
 • Dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public, în original;
 • Actul de identitate, care să coincidă cu identitatea persoanei menționate în avizul solicitat.

Vânzătorii au obligația să mențină permanent curățenia în locul unde își desfășoară activitatea, în caz contrar, li se va retrage avizul.

Cedarea dreptului de folosință a amplasamentului către o altă persoană se sancționează contravențional și duce la retragerea avizului.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Prestaţie de excepţie a elevilor de la „Ion Vidu” în cadrul TM2023! Vor urca pe scenă, alături de Katie Melua, într-un concert de zile mari

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

FOTO 1.500 de spectatori la evenimentele Musica Ricercata Op.6 – Lux Timisiensis!

1.500 de iubitori ai muzicii vechi au luat parte la evenimentele prilejuite de  Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, desfășurat în perioada 16 – 30 noiembrie, transmit reprezentanții Filarmonicii din Timișoara.

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Au trecut aproape şase săptămâni de când USR Timişoara lansa, cu surle şi trâmbiţe, o petiţie cu scop vădit electoral, dar îmbrăcată într-o iniţiativă demnă de toată lauda.

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.