Skip to main content

Vrei să îți plătești în avans, locul de parcare? Iată cum trebuie să procedezi ca să îți faci abonament Timpark

Au fost pus în vânzare abonamentele de parcare Timpark, pentru anul în curs, iar cei interesați pot să și le cumpere direct de pe site-ul Serviciului Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara – TIMPARK.  

Pentru a beneficia de această facilitate, proprietarii de autoturisme trebuie să își creeze un cont pe platforma abonamente.timpark.ro.

Înregistrarea se realizează simplu și rapid, pe baza unui nume de utilizator și a unei parole.

CITEȘTE ȘI: Un nou sens giratoriu, în judeţul Timiş! CJT a recepţionat investiţia de peste două milioane de lei, din Dudeştii Noi

Documentele necesare încărcării pe platformă variază în funcție de tipul abonamentului solicitat:

Pentru ABONAMENTUL COMBINAT, ZONĂ ROȘIE, GALBENĂ și ALBASTRĂ: cartea de identitate personală (buletinul) și certificatul de înmatriculare, cu ITP-ul valabil și vizibil;

Pentru ABONAMENTUL REZIDENȚIAL: cartea de identitate personală (buletinul) cu adresa de domiciliu sau rezidență (fosta viză de flotant pe C.I.) în Municipiul Timișoara, în una din zonele cu taxare din sistemul Timpark (puteti accesa harta aici www.timpark.ro/harta/), certificatul de înmatriculare, cu ITP-ul valabil și vizibil; În cazul autovehiculelor înmatriculate pe persoane juridice, o dovadă din partea proprietarului care să ateste dreptul persoanei fizice care solicita abonamentul, de a utiliza acel autovehicul; În cazul autovehiculelor deținute în comun între rude de    gradul I, certificatul de naștere sau de căsătorie, în situația în care solicitantul nu este înscris ca proprietar în certificatul de înmatriculare;

Pentru ABONAMENTUL PERSOANE CU HANDICAP: cartea de identitate personală (buletinul), certificatul de înmatriculare, cu ITP-ul valabil și vizibil, certificatul care atestă încadrarea într-un grad de handicap și acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal (descărcabil de la adresa: www.timpark.ro/wp-content/uploads/2022/03/Acord-privind-prelucrarea-datelor-cu-caracter-persoanal.pdf).

Părinții copiilor minori încadrați într-un grad de handicap și persoanele angajate ca asistenți personali ai persoanelor încadrate într-un grad de handicap grav, cu asistent personal, pot beneficia de abonamentele de parcare, în condițiile prezentate mai sus.

Pentru ABONAMENTUL „BENEFICIARII O.G. nr. 105/1999 și AI DECRETULUI-LEGE nr. 118/1990”: cartea de identitate personală (buletinul) și certificatul de înmatriculare, cu ITP-ul valabil și vizibil, dovada calității de persoană care se află în una din situaţiile prevăzute la art. 1, alin. 1 din OG nr. 105/1999 – republicată, cu modificările ulterioare, respectiv dovada calității de persoană care se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 1, alin. 1 din Decretul-Lege nr. 118/1990 – republicat cu modificările ulterioare;

CITEȘTE ȘI: Presiune scăzută în furnizarea apei, timp de două zile, într-o localitate din Timiș!

Pentru ABONAMENTUL „BENEFICIARII LEGEA nr. 168/2020 și ALTE CATEGORII ASIMILABILE”: cartea de identitate personală (buletinul), certificatul de înmatriculare, cu ITP-ul valabil și vizibil, dovada că sunt beneficiari ai drepturilor conferite prin Legea nr. 168/2020, respectiv personalului Ministerului Apărării Naționale și al Ministerului Afacerilor Interne, care face dovada conferirii calității de „Veteran din teatrele de operații“ – prin atașarea legitimației eliberate de instituția din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională din care face parte.

Pentru ABONAMENTUL „VEHICUL CU PROPULSIE ELECTRICĂ”: cartea de identitate personală (buletinul) și certificatul de înmatriculare al autovehiculului cu propulsie integral electrică, cu ITP-ul valabil și vizibil.

Toate documentele încărcate pe platformă trebuie să fie în limba română.

Perioada minimă de valabilitate a unui abonament, în sistemul Timpark, este de 21 de zile lucrătoare iar tarifele pentru abonamentele de parcare, valabile în cursul anului 2024, rămân neschimbate.

Abonamentele achiziționate NU sunt valabile în Zona Verde (Zona 0 – excepție face Abonamentul Persoane cu Handicap) și Zona Verde Progresiv, se eliberează pentru un singur autovehicul de persoana și NU asigură rezervarea unui loc de parcare!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.