Skip to main content

Un nou sens giratoriu, în judeţul Timiş! CJT a recepţionat investiţia de peste două milioane de lei, din Dudeştii Noi

Consiliul Județean Timiș a recepționat lucrarea „Amenajare intersecție DJ 692A cu DC 46, în comuna Dudeștii Noi”, investiție menită să crească siguranța în trafic.

Sensul giratoriu are patru brațe de intrare, respectiv ieșire, fiecare cu o banda de circulație pe sens, sensurile fiind separate prin intermediul insulelor separatoare.

Pentru evacuarea apelor pluviale de pe suprafața părții carosabile au fost prevăzute pante longitudinale și transversale.

CITEŞTE ŞI: Presiune scăzută în furnizarea apei, timp de două zile, într-o localitate din Timiș!

În cadrul investiției au fost amenajate patru stații de autobuz, amplasate pe sensul de ieșire din sensul giratoriu spre Sânandrei, Hodoni, Timișoara și Becicherecu Mic.

Acestea sunt poziționate după trecerile pentru pietoni, câte una pe fiecare braț al intersecției și au alveola amplasată la marginea acostamentelor consolidate.

Stațiile au o structură rutieră identică cu cea a părții carosabile.

Pentru siguranța călătorilor, în stațiile de autobuz a fost montat mobilierul urban realizat din oțel zincat,  vopsit, având sticlă securizată de 8 mm, bancă din lemn, coș de gunoi și panou pentru informații.

S-au amenajat, totodată, trotuare delimitate prin borduri.

„Fără îndoială, această investiție va contribui la creșterea siguranței în trafic, aspect prioritar în activitatea noastră. În același timp, sistematizarea acestei intersecții rezolvă problemele de conectivitate și de mobilitate existente în zonă, pentru că s-au realizat stații de autobuz și s-a găsit o soluție pentru deficiențele care țineau de canalizarea pluvială și de utilitățile traversate de aceste drumuri”, a declarat Alexandru Proteasa, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș.

Valoarea totală a investiției a fost de 2.570.042,14 lei.

CITEŞTE ŞI: Doliu pe scena culturală şi nu numai! A murit unul dintre cei mai îndrăgiţi regizori de teatru din Timişoara

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.