Skip to main content

Un nou sens giratoriu, în judeţul Timiş! CJT a recepţionat investiţia de peste două milioane de lei, din Dudeştii Noi

Consiliul Județean Timiș a recepționat lucrarea „Amenajare intersecție DJ 692A cu DC 46, în comuna Dudeștii Noi”, investiție menită să crească siguranța în trafic.

Sensul giratoriu are patru brațe de intrare, respectiv ieșire, fiecare cu o banda de circulație pe sens, sensurile fiind separate prin intermediul insulelor separatoare.

Pentru evacuarea apelor pluviale de pe suprafața părții carosabile au fost prevăzute pante longitudinale și transversale.

CITEŞTE ŞI: Presiune scăzută în furnizarea apei, timp de două zile, într-o localitate din Timiș!

În cadrul investiției au fost amenajate patru stații de autobuz, amplasate pe sensul de ieșire din sensul giratoriu spre Sânandrei, Hodoni, Timișoara și Becicherecu Mic.

Acestea sunt poziționate după trecerile pentru pietoni, câte una pe fiecare braț al intersecției și au alveola amplasată la marginea acostamentelor consolidate.

Stațiile au o structură rutieră identică cu cea a părții carosabile.

Pentru siguranța călătorilor, în stațiile de autobuz a fost montat mobilierul urban realizat din oțel zincat,  vopsit, având sticlă securizată de 8 mm, bancă din lemn, coș de gunoi și panou pentru informații.

S-au amenajat, totodată, trotuare delimitate prin borduri.

„Fără îndoială, această investiție va contribui la creșterea siguranței în trafic, aspect prioritar în activitatea noastră. În același timp, sistematizarea acestei intersecții rezolvă problemele de conectivitate și de mobilitate existente în zonă, pentru că s-au realizat stații de autobuz și s-a găsit o soluție pentru deficiențele care țineau de canalizarea pluvială și de utilitățile traversate de aceste drumuri”, a declarat Alexandru Proteasa, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș.

Valoarea totală a investiției a fost de 2.570.042,14 lei.

CITEŞTE ŞI: Doliu pe scena culturală şi nu numai! A murit unul dintre cei mai îndrăgiţi regizori de teatru din Timişoara

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.