Skip to main content

Vizita la CCIAT a Ambasadorului Republicii Peru în România!

Președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a avut o întrevedere cu E.S. Felix Denegri Boza, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Peru în România.

La întâlnirea din data de 31 mai, au participat, de asemenea, Juan Hector Diaz Ligarda, șef adjunct al Misiunii, și Rufino Delgado Montenegro, Consul Onorific al Republici Peru la Timișoara.

În debutul întâlnirii, președintele CCIAT a prezentat principalii indicatori economici ai județului Timiș și a locului pe care îl ocupă economia timișeană în context național și strategia camerei timișene în domeniul relațiilor externe, subliniind importanța acordată dezvoltării relațiilor de afaceri cu țările din afara spațiului comunitar. 

La rândul său, Ambasadorul Republicii Peru a făcut o prezentare a Republicii Peru, a treia mare națiune a Americii de Sud, cu o suprafață de 1.285.216 km², o populație de peste 33 mil. locuitori și un potențial economic deosebit.

Au fost abordate și aspecte privind situaţia actuală şi tendinţele în comerţul exterior precum și oportunităţile de afaceri şi investiţionale pe care le oferă Peru.

Pentru a fructifica oportunitățile pe care le oferă atât economia peruană cât și cea timișeană, președintele CCIAT a supus atenției câteva propuneri de colaborare care vizează organizarea de manifestări dedicate promovării cooperării bilaterale, respectiv: organizarea unei misiuni economice timișene în Peru în domenii de interes exprimate de companiile timișene și vizitarea unui târg internațional; organizarea la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT a unei expoziții de produse din America Latină, inclusiv Peru; Sărbătorirea Zilei Naționale a Republicii Peru la Timișoara; Participarea companiilor timișene prin programul Hosted Buyers finanțat de Guvernul peruan la EXPOALIMENTARIA 2025, cel mai important târg de alimente și băuturi din America Latină.

Înaltul diplomat a apreciat propunerile președintelui CCIAT și a exprimat întreaga deschidere pentru organizarea de acțiuni care să conducă la întărirea legăturilor între cele două comunități de afaceri. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.