Skip to main content

Vine primăvara ! La Timişoara se fac pregătiri pentru vânzarea mărţişoarelor

A fi om!

Au mai rămas 15 zile până când, cel puţin din punct de vedere calendaristic, începe primăvara.

Şi cum prima zi a acestui anotimp este dedicat mărţişoarelor, la Timişoara au început pregătirile pentru vânzarea lor.

CITEŞTE ŞI: Scene șocante! Un bărbat s-a stropit cu benzină și și-a dat foc! A fost solicitat elicopterul SMURD

Astfel, cei care vor să comercializeze mărţişoare pe domenul public, trebuie să depună cerere la Primărie, în perioada 18.02 – 21.02.

Fiecare solicitant va primi câte o singură locaţie, pe o suprafaţă de 2 mp.

Cererile se vor înregistra la sediul Primăriei Municipiului Timişoara, camera 12, ghişeele 8 şi 9, actele necesare fiind:

-cerere tip obţinută de la ghişeele 8 sau 9, camera 12;

-copie buletin de identitate, carte de identitate  sau copie act  firmă (copie Certificat Unic de Înregistrare).

Pentru locaţiile din Piaţa Victoriei, solicitanţii trebuie să deţină copie C.U.I./Carte de Identitate/buletin  cu domiciliul în Timişoara, carnet student (Facultatea de Arte Plastice), carnet meşteşugar eliberat de Asociaţia Meşteşugarilor şi Comercianţilor Tradiţionali şi o simulare fotografică a exponatelor prezentate spre vânzare pe panouri tip şevalet.

Taxa de autorizare de 69 de lei, taxa de imprimat 6 lei şi taxa de ocupare a domeniului public-3 lei/mp/zi în zona A sau 2 lei /mp/zi în zona B, se achită anticipat pe toată perioada de autorizare, la momentul înregistrării cererii la casieria camerei 12, după emiterea notei de plată de la ghişeul 8 sau 9, făr posibilitatea restituirii acestor taxe.

CITEŞTE ŞI: Veste bună! Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport. Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

Perioada de vânzare a mărţişoarelor este 27.02.2020-2.03.2020, în următoarele locaţii:

ZONA

A – Piaţa Victoriei;

A – Ceas Floral- bd. Proclamaţia de la Timişoara-platou;

A – str.Mărăşeşti;

A – Piaţa A.Mocioni- platou

B – Parcul Copiilor (bd. Revoluţiei 1989)-platou

B -bd. Regele Carol I ( de la str.I.Văcărescu până la str.Gen.I.Dragalina);

B -Piaţa Nicolae Balcescu;

B – Dîmboviţa-platou;

B -Calea Şagului colţ cu L.Rebreanu (ARTA TEXTILĂ);

B -Calea Şagului colţ cu str.L.Rebreanu (PROFI);

B – în faţa Pieţei Doina-platou;

B – Calea Martirilor colţ cu str.Naturii;

B – Piaţa din zona Soarelui;

B  – Calea Buziaşului -platou;

B – zona Spitalului Judeţean ( str.Arieş);

B – str. Daliei(între str.Al Vaida Voievod şi L.Catargiu);

B – str. S.Bărnuţiu – Calea Dorobanţilor (zona Modern);

B – Piaţa Traian;

B – Calea Sever Bocu;

B – str. Sf. Apostoli Petru şi Pavel;

B – Calea Aradului – str.Liege;

B- Calea Torontalului-platou;

B – str. Circumvalaţiunii- platou;

B – zona Piaţa Dacia;

B – str.Gen.Dragalina- bd. Gării.

B – Aleea FC Ripensia

Operatorii economici au obligaţia de a deţine la locul de vânzare  Avizul pentru desfăşurarea comerţului stradal, eliberat de Biroul Autorizare Activităţi Comerciale şi Gestiune Spaţii  Publicitare, dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public – în original, documentul de identitate al vânzătorului care să coincidă cu identitatea persoanei menţionate în aviz.

Încalcarea prevederilor legislaţiei în vigoare atrage sancţionarea contravenţională a  persoanei sau reprezentantului firmei, de către agenţii constatatori, precum şi retragerea avizului de către emitent.

Salubrizarea permanentă a amplasamentului ocupat este obligatorie, încălcarea acestei prevederi ducând la retragerea Avizului eliberat de autoritatea locală a municipiului Timişoara.

Cedarea dreptului de folosinţă a amplasamentului ocupat în zonele menţionate de către deţinătorul avizului altei persoane, duce la retragerea Avizului şi la sancţionarea contravenţională a faptei.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Creșterea alarmantă a cazurilor de cancer îi face pe cei de la Asociația Oncohelp Timișoara să extindă capacitatea centrului în care bolnavii primesc  tratamentul de care au nevoie.
În perioada 17 – 21 mai, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș invită firmele timișene să facă parte din delegaţia de afaceri care va vizita IBA 2025 – care va avea loc la Düsseldorf, în perioada 18 – 22 mai.
A vrut să dea o mână de ajutor, dar s-a trezit în plasa unor indivizi cu gânduri necurate. Este pățania unei tinere din Timișoara, care a fost tâlhărită, pe o stradă din oraș.
Primăriile marilor orașe din regiunea de vest a țării au acum posibilitatea de a accesa bani europeni, prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții în infrastructura rutieră, în modernizarea sau construirea de șosele de centură, pasaje, noduri rutiere și pasarele pietonale, pentru decongestionarea traficului.
Scene incredibile, în această dimineață, când șoferii prinși în trafic nu înțelegeau de ce una dintre mașini nu pleacă de la semafor.
Forțele de intervenție au fost solicitate să acționeze de urgență la locul unui accident grav, în care au fost implicate o mașină și un tir.
Cancerul de sân, cel pulmonar și afecțiunile din patologia digestivă continuă să fie cele mai frecvent întâlnite forme de boli oncologice în rândul pacienților tratați în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara. Aproape 80% dintre cei 4.300 de pacienți noi înregistrați în 2024 suferă de una dintre aceste afecțiuni oncologice.