Skip to main content

VIDEO: Zone de loisir şi de promenadă, spaţii verzi şi trotuare modernizate! Proiectul care schimbă la faţă Piaţa Mocioni! Hai să îţi spui şi tu părerea

Primăria Municipiului Timișoara, împreună cu proiectantul, Total Business Land SRL, invită cetățenii să participe la prezentarea publică a conceptului de regenerare urbană prin reabilitarea, modernizarea și reorganizarea spațiilor publice din zona Pieței Alexandru Mocioni.

Întâlnirea are loc miercuri, 7 iunie, 2023, de la ora 17:00, în sala de festivități ,,Preot Ioan Imbroane”, a Parohiei Iosefin, Piața Alexandru Mocioni nr. 9 (Küttel).

CITEŞTE ŞI: Ana Blandiana, invitată specială a Universității de Vest din Timișoara, în cadrul conferinței „De ce să vrem să ne amintim?”

Zona vizată include atât tronsonul bulevardului 16 Decembrie 1989, între Piața Alexandru Mocioni și Podul Traian, cât și căile de acces pe străzile Gh. Doja, Miron Costin, Timotei Cipariu, Zugrav Nedelcu, Ady Endre, Emanoil Gojdu, bd. Regele Carol I, I.H. Rădulescu, Treboniu Laurian și Splaiul Tudor Vladimirescu.

Principalele deficiențe identificate de municipalitate în această zonă sunt traficul auto intens (ceea ce înseamnă zgomot şi noxe), lipsa spațiilor verzi, lipsa unui spațiu prielnic întâlnirilor și a petrecerii timpului liber, cu efecte asupra economiei locale și a interesului fața de o zonă monument istoric, fiind tratată ca o zonă de tranzit care nu invită trecatorul la odihnă si loisir.

Propunerea vizează prioritizarea pietonilor și bicicliștilor precum și transformarea zonei într-un spațiu de promenadă dedicat locuitorilor și turiștilor, spațiu ce pune în evidență valoarea arhitecturală, istorică si culturală a cartierului Iosefin, aducând partea socială în prim plan.

În acest sens, se vor largi trotuarele pietonale, se vor introduce piste de biciclete și spații verzi pentru încurajarea plimbărilor, spațiile de odihnă vor fi dotate cu mobilier urban modern și facil. Finisajul trotuarelor se va înlocui cu dale din piatră, se va reconfigura rețeaua de iluminat stradal și se va introduce iluminat decorativ și monumental, se vor moderniza rețelele edilitare din zonă.

CITEŞTE ŞI: Expoziţii, spectacole de teatru sau ateliere de balet şi etnografie! La Timişoara, încep „Zilele Redutelor Culturale din Transilvania și Banat”

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

VIDEO Tractor în flăcări, pe câmp! Utilajul a fost distrus complet

Flăcări și fum intens în apropiere de centura municipiul Arad! Un tractor a luat foc, iar pompierii au fost solicitați să intervină de urgență.

Banat Girls joacă mâine pe teren propriu împotriva liderului din play-out, Gloria Bistrița!

Banat Girls Comloșu Mare întâlnește mâine, în runda a V-a a play-out-ului pe Gloria Bistrița, echipă care joacă bine în această parte a sezonului și care a adunat 4 victorii în tot atâtea meciuri.

Pistoale, săbii, macete și droguri găsite în locuințele unor contrabandiști de țigări! Patru bărbați, duși la audieri!

Contrabandiști de țigări, călcați de mascați! Oamenii legii au descins la 11 adrese ale suspecților, unde pe lângă țigări au mai descoperit arme, muniție, săbii dar și droguri.

Tragedie fără margini! Tată şi fiică, intoxicaţi în propria locuinţă! Doar bărbatul a putut fi salvat

S-a dat alarma aseară, după un apel la 112, care anunţa un miros puternic de gaz, iar la faţa locului au ajuns, de urgenţă, mai multe echipaje de intervenţie.