Skip to main content

VIDEO: Veste bună pentru timișoreni! Tramvaiul 5 își reia traseul, după șapte ani de când a fost retras de pe linie!

Primăria Timişoara anunţă că tramvaiul 5 va intra din nou în circulație, după șapte ani de când a fost scos de pe traseu.

Deși primele probe pe linia reabilitată complet pe Calea Bogdăneștilor au fost făcute, municipalitatea spune că, înainte ca tramvaiul 5 să își reia traseul, mai sunt necesare câteva probe suplimentare, dar și realizarea unor retușuri în buclă.

Bucla este parte a proiectului de modernizare a Căii Bogdăneștilor, mai exact o amenajare provizorie până la finalizarea pasajului Solventul, care va conecta zona Ronaț, Mehala și Bogdăneștilor cu restul orașului.

De-a lungul buclei, linia de tramvai are o lungime de aproximativ 165 de metri, iar în proiectul prevede ca în această zonă să se amenajeze și un spațiu verde de aproape 1.800 metri pătrați, precum și plantarea a 24 de arbori.

Cu șosea lărgită la patru benzi, linii de tramvai noi, trotuare, piste de biciclete și spații verzi, Calea Bogdăneștilor va întregi Inelul IV de circulație, în zona de vest, alături de strada Grigore Alexandrescu și de pasajul și podul Solventul.

Contractul pentru lucrările de reabilitare a Căii Bogdăneştilor a fost semnat în iunie 2020, iar termenul de execuţie era de 31 de luni.

Licitaţia a fost câştigată de asocierea Sylc Con Trans – Longhersin – Matrix Computers – Lile Service General Construction – Optotel Com – Electric Rail Project – Instal Group – Cons Electrificarea Insta – Madi FHVAC – Swarco Traffic, la un preţ de 98,16 milioane de lei.

Ulterior, valoarea contractului a fost majorată la 128,78 milioane de lei plus TVA, iar din această sumă, 91 de milioane de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, în timp ce restul banilor provine de la BERD.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.