Skip to main content

Școlile și grădinițele din Timișoara, dotate cu echipamente IT de ultimă generație! Urmează să fie lansată licitația

Mobilier școlar modern și echipamente IT de ultimă generație, pentru elevii din Timișoara!

Asta după ce, Primăria a obținut fonduri europene, în valoare de 17,5 milioane de euro, pentru dotarea tuturor școlilor și grădinițelor din oraș cu mobilier, echipamente IT sau specifice profilului de studiu.

La începutul anului, municipalitatea a demarat licitația pentru achiziția mobilierului, iar acum se pregătește să o lanseze pe cea pentru echipamente IT.

Pentru început, Primăria a publicat anunțul de intenție pentru achiziționarea și dotarea cu echipamente informatice a 1.275 de săli de clasă, unde învață aproximativ 40.000 de elevi din Timișoara.

Data estimată pentru publicarea anunțului de participare este 12 iunie, iar data prevăzută pentru începerea procedurilor de atribuire este 15 iulie. 

Proiectul urmărește să asigure accesul elevilor la tehnologii moderne și resurse digitale, contribuind astfel la modernizarea actului educațional și la reducerea inegalităților de șanse, prin asigurarea resurselor educaționale de calitate în toate școlile din oraș. 

Toți elevii din școlile timișorene vor beneficia de acces la tehnologie modernă prin dotarea cabinetelor de informatică cu noi calculatoare, laboratoare de științe nou utilate și săli de clasă dotate cu echipamente didactice care vor ajuta la diversificarea metodelor de predare și învățare.

Finanțarea vizează dotarea cu echipamente IT pentru laboratoarelor de informatică a unităților de învățământ; utilarea cu echipamente TIC pentru organizarea în mediul virtual a sălilor de clasă la nivel preșcolar, gimnazial și liceal, dar și dotarea cu echipamente digitale a laboratoarelor de științe și a cabinetelor școlare și psihopedagogice a 60 de unități de învățământ cu personalitate juridică, a unităților de învățământ arondate acestora și a 3 unități conexe (Clubul Sportiv Școlar Bega, Clubul Sportiv Școlar nr. 1 și Palatul Copiilor). Lista de școli cuprinde aproape în integralitate învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din Timișoara. Sunt vizate peste 80% din sălile de clasă din oraș, restul de 20% fiind săli care au beneficiat de dotări în ultimii 5 ani.

 Valoarea contractului pentru materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe se ridică la 33.580.908 lei, în timp ce valoarea contractului pentru mobilier a fost de 29.852.804,1 lei.

 Valoarea totală a proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățamânt preuniversitar si a unităților conexe din Municipiul Timișoara”, este de 86.339.577 lei. Din suma totală, 72.554.266 lei sunt obținuți prin finanțare europeană și 13.785.310 lei, valoare TVA acoperită prin bugetul de stat. Sursa de finanțare este PNRR.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.