Skip to main content

VIDEO: Una dintre cele mai mari investiţii din Timişoara, abandonată! Roxana Iliescu nu a găsit niciun muncitor pe şantierul de la Pasajul Solventul

La două săptămâni de la expirarea termenului iniţial pentru finalizarea Pasajului Solventul din Timişoara, şantierul este părăsit.

Lucrările par a fi sistate, deşi Guvernul tocmai a transferat o nouă tranşă, de 3.052.519 lei, în conturile Primăriei Timişoara.

Investiţia este una extrem de importantă pentru oraş, pentru că leagă zona de nord de cea de sud, printr-un pasaj care subtraversează liniile de cale ferată.

Intrigată de declaraţiile venite dinspre municipalitate, care în ultima vreme a oferit date contradictorii privind stadiul lucrărilor şi data la care se vor termina, Roxana Iliescu a mers în teren să vadă ce se întâmplă.

CITEŞTE ŞI: Celebru interlop, dat în urmărire de Poliție, după bătăia din fața unui restaurant, din weekend!

A descoperit că şantierul este abandonat de muncitori, care nici măcar nu au asigurat perimetrul, astfel că oricine poate trece pe acolo.

“Aceștia din urmă (angajații de la Comunicare din PMT – n.a) au avansat, la solicitarea unor jurnaliști, drept termen de finalizare luna august 2024. Lațcău declară însă, într-o publicație regională, că speră ca în februarie – martie lucrările la Pasajul Solventul să fie reluate, iar șantierul să fie terminat „la sfârșitul acestui an, începutul anului viitor”. Pe alt site, într-un interviu in extenso, viceprimarul USR-ist spune că este luată în considerare și varianta rezilierii contractului, cu penalități și organizarea unei noi licitații, pentru restul de lucrări. Până să se hotărască Lațcău ce face pe banii timișorenilor plătitori de taxe și impozite, am fost pe șantier, unde, evident, nu e nimeni. Și nu doar că nu e nimeni, dar zona nu e nici măcar protejată, oamenii trecând în voie pe acolo, înglodați în noroi până la glezne. Oricum, din teren nu pare că, așa cum declară nonșalant același Ruben Lațcău, „avem un stadiu de execuție de aproximativ 45%”…”, a scris consilierul local Roxana Iliescu, pe facebook.

Pasajul Solventul face parte din Inelul IV de circulaţie, însă pentru fluidizarea traficului este nevoie şi de un nou pod peste Bega, care să asigure legătura între cartierele Dâmboviţa şi Ronaţ.

Pasajul va avea 4 benzi de circulație, câte două pe fiecare sens şi este o continuare a Căii Bogdăneştilor, aflată şi ea în şantier.

“Nici în Calea Bogdăneștilor lucrurile nu stau grozav, mai ales pentru cei care așteaptă reluarea circulației tramvaiului 5. Bucla de întoarcere încă nu poate intra în șantier, pentru că nu are toate avizele. S-a ajuns aici pentru că niște minți luminate din primărie au considerat că șantierele de pe Bogdăneștilor și de la Pasajul Solventul s-ar putea termina simultan, iar tramvaiul să meargă „șnur”. În ce lume trăiesc acești oameni e greu de spus. Ce știu sigur este că vorbim despre două investiții care totalizează aproape 280 de milioane de lei, adică peste 55 milioane de euro, gestionate prost și după ureche. Iar celor care cred că doar caut nod în papură le spun numai să se uite cu atenție la imaginile alăturate. Și să-și imagineze cum, în aproximativ șase luni, tramvaiul va trece pe sub liniile de cale ferată. Eu nu am reușit să fac asta”, a mai scris Roxana Iliescu.

Valoarea proiectului pentru Pasajul Solventul este de 132 de milioane de lei (TVA inclus), din care 43 de milioane de lei prin programul Anghel Saligny, iar restul, din bugetul local.

Investiţia prevede un pasaj rutier inferior, perpendicular pe axul căii ferate,care include o platformă cu o linie de tramvai amplasată pe mjilocul carosabilului, patru benzi de circulaţie, trotuare şi piste de biciclete, pe ambele părţi.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Primul centru de sortare a ambalajelor din sticlă, plastic şi metal, din vestul ţării! Patru milioane de euro, investite în comuna Giarmata

Pasajul va avea o lungime de 87,10 metri, dintre care 65 d emetru reprezintă traversarea pe sub liniile de cale ferată.

De asemenea, în proiect este cuprinsă amenajarea bretelelor carosabile la pasaj, refacerea şi extinderea reţelelor de utilităţi şi amenajarea a 5.534 mp de spaţii verzi.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.