Skip to main content

VIDEO Stadiul lucrărilor la cele două noi corpuri de clădire ale facultăților de Arte, Muzică și Teatru! Vor fi amenajate spaţii expoziţionale, ateliere şi laboratoare, dar și o sală multimedia!

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Studenții de la Arte, Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara vor beneficia în scurt timp de o infrastructură educațională modernă, corespunzătoare pentru facultățile de profil vocațional – artistic.

Proiectul privind extinderea sediului Facultății de Arte si Design și a Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara, care a început în anul 2019, se apropie de final.

Investiţia cuprinde extinderea infrastructurii educaţionale prin construirea a două noi corpuri de clădire în zona Oituz.

Noul corp de clădire al Facultății de Arte şi Design (foto dreapta) este prevăzut cu demisol și parter. Conform reprezentanților Universității de Vest, construcția va avea o suprafață utilă de puțin peste 1.105 metri pătraţi.

În ceea ce privește noua clădire a Facultății de Muzică şi Teatru (foto stânga), acesta prevede demisol, parter, mazanin și un etaj. Suprafața totală utilă este de 4.544 mp. Aici vor fi realizate spaţii expoziţionale şi de creaţie, ateliere şi laboratoare, săli de curs și o sală multimedia. 

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă extinderea și dotarea spațiilor de învățământ din cadrul Universității de Vest din Timisoara, Facultatea de Arte și Design și Facultatea de Muzică și Teatru, în vederea creșterii relevanței învățământului terțiar al UVT în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive. Astfel, urmărim crearea unei infrastructuri educaționale adecvată și corespunzătoare pentru două facultăți de profil vocațional – artistic, Facultatea de Arte și Design și Facultatea de Muzică și Teatru, care conțin în structura lor 3 domenii de studii: Arte, Muzică și Teatru”, anunță reprezentanții Universității de Vest.

În momentul de față se lucrează de zor la cele două noi corpuri de clădire. Vezi în videoclipul de mai jos ce se întâmplă pe șantier. Imaginile au fost filmate cu drona de un cititor Sursa de Vest, care ni le-a trimis și căruia îi mulțumim pe această cale.

În total, peste 1.000 de studenți, dintre care 709 studenți de la Facultatea de Arte și Design și 357 studenți de la Facultatea de Muzică și Teatru, vor beneficia la final de noua infrastructură educațională. 

Investiția de 4 milioane de euro este realizată din fonduri europene trebuie finalizată în luna iunie a acestui an. Proiectul prevede, de asemenea, și dotarea cu echipamente didactice specifice.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Dacă visezi să îți vezi copilul într-un loc unde educația înseamnă mai mult decât studierea unor materii de bază, iar cei care îi ghidează pașii să fie adevărate modele, atunci hai să descoperi Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara.
Primul elevator destinat persoanelor cu dizabilități din Timișoara a fost donat Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Timiș.
Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională anunță începerea înscrierilor la o nouă serie a cursului online de formator – Cod COR  242401.
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la ediția anuală a Galei Investitorilor Italieni din România, organizată la Timișoara.
După aproape patru luni în care a putut fi admirată la Muzeul de Artă din Timișoara, expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” a ajuns la final, iar cele 43 de lucrări au fost transportate înapoi, în Italia.