Skip to main content

Demararea proiectului: „Modernizarea condițiilor de învățare, dezvoltare a aptitudinilor studenților și asigurarea accesului nediscriminatoriu la educația de calitate în cadrul UMFVBT” cod SMIS 321935

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ ȘI FARMACIE „VICTOR BABEȘ” TIMIȘOARA, cu sediul în localitatea Timișoara, strada Piața Eftimie Murgu nr. 2, județ Timiș, România, anunță lansarea proiectului cu „Modernizarea condițiilor de învățare, dezvoltare a aptitudinilor studenților și asigurarea accesului nediscriminatoriu la educația de calitate în cadrul UMFVBT” cod SMIS 321935, în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, Prioritatea 6: O regiune educată și atractivă, Obiectiv specific: RSO4.2_Îmbunătățirea accesului egal la servicii de calitate și incluzive în educație, formare și învățarea pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurii accesibile, inclusiv prin promovarea rezilienței pentru educația și formarea la distanță și online, Intervenție Regională: 6.1.D Investiții în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, gimnazial, profesional și superior – universități apel de proiecte, Cod apel de proiecte MySMIS PRV/47/PRV_P6/OP4/RSO4.2/PRV_A32”.

Scopul proiectului este îmbunătățirea rezilienței sistemului educațional prin modernizarea infrastructurii și a strategiilor educaționale în vederea asigurării unui proces educațional calitativ, inovativ, digitalizat și nediscriminatoriu.

În cadrul acestui proiect vor fi reabilitate și dotate două clădiri aferente a trei facultăți: Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie, localizate în Timișoara, strada Piața Eftimie Murgu nr. 1 și 2, județ Timiș.

Descrierea proiectului

  • Obiective specifice:
  1. Facilitarea accesului nediscriminatoriu la educație de calitate
  2. Optimizarea procesului pedagogic prin modernizarea infrastructurii educaționale și dezvoltarea strategiilor de incluziune socială în cadrul disciplinei de Toxicologie, Industria Medicamentului, Management și Legislație
  3. Optimizarea activității educaționale și facilitarea accesului la educație a grupurilor vulnerabile și a persoanelor cu dizabilități prin activități de tip FSE
  4. Îmbunătățirea activității educaționale prin adaptarea conținutului cursurilor la cerințele pieței Înființarea unui nou program de master în cadrul Facultății de Farmacie

Activitățile principale:

  1. Achiziție servicii diverse (proiectare, consultanță, audit, etc.)
  2. Derulare activități de tip FSE
  3. Achiziția și derularea contractului de execuție lucrări
  4. Derularea procedurilor de achiziție dotări și recepția acestora
  5. Achiziție și derulare contract active necorporale

Rezultate principale:

  • 2356 utilizatori ai structurilor educaționale noi sau modernizate (rezultat obiectiv specific 1)
  • 1127,94 mp suprafață modernizată (rezultat obiectiv specific 2)
  • 2339 de studenți care beneficiază de activități de tip FSE și acordarea a 35 de burse sociale (rezultat obiectiv specific 3)
  • Realizarea a 3 studii de piață și 3 analize în vederea îmbunătățirii conținutului a 28 de cursuri (rezultat obiectiv specific 4)
  • 1 nou program de master privind toxicologia substanțelor de abuz și a plantelor recreaționale (rezultat obiectiv specific 5)

Impactul proiectului la nivelul Regiunii: Creșterea competitivității în rândul universităților

Data semnării contractului de finanțare: 05.12.2024

Perioada de implementare a proiectului: 05.12.2024-30.11.2026

Numele autorității de Management: Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Vest

Numele Organismului intermediar: Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Vest

Date de contact beneficiar: Persoana de contact Oancea Cristian – manager de proiect, Telefon: 0769221057; e-mail: oancea@umft.ro

  • Grupul țintă vizat de proiect / beneficiarii finali:

Grupul țintă din cadrul prezentului proiect este reprezentat de persoane fizice.

Beneficiarii direcți sunt: – 1613 studenți ai Facultății de Medicină, 277 studenți ai Facultății de Medicină Dentară, 465 studenți ai Facultății de Farmacie. Beneficiarul direct este solicitantul și angajații acestuia. Beneficiarii indirecți ai proiectului sunt categoriile de populație activă de pe raza regiunii Vest în principal, dar nu numai, ci și cei care vor beneficia de servicii în domeniul sănătății, calitative, de la viitorii absolvenți.

  • Valoarea proiectului:

Valoarea totală a proiectului este de 13.171.857,31 lei, din care 12.717.163,35 lei finanțare
nerambursabilă, respectiv 9.620.923,39 lei cofinanțare UE.

Programul Regional Vest este principalul instrument de finanțare din fonduri europene care sprijină
creșterea economică și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Regiunea Vest.

„Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană, prin ADR Vest în calitate de Autoritate de
Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027. Pentru informații detaliate despre program,
accesați www.vest.ro”.

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a ADR Vest.”

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Misiunea Economică și Comercială a Israelului la București și Ambasada Statului Israel în România, în colaborare cu partenerul strategic Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, organizează un seminar online axat pe tehnologii agricole destinate celor care cultivă legume, fructe și flori în seră, sub genericul „Tehnologii israeliene pentru sere și solarii”.
MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.