VIDEO: Spital ca în filme! S-a deschis singura clinică privată care integrează tot ce ţine de probleme cardivasculare

Timişoara se mândreşte cu o investiţie privată de 5 milioane de euro, în sistemul de sănătate.

Este vorba despre RoCordis, un proiect de suflet al medicului Gabriel Ivănică, specialist în Electrofiziologie, Ablaţie şi Implantologie, care a deschis singurul spital privat din România, care integrează toate disciplinele legate de diagnosticul și tratamentul inimii și vaselor.

Pacienţii care ajung aici, cu probleme cardiovasculare, beneficiază de o diagnosticare precisă şi de tratamentul adecvat: fie medicamentos, fie chirurgical.

Medicii de la RoCordis, ajutaţi de echipamentele medicale de ultimă generaţie, vor putea efectua orice tip de intervenţie, inclusiv de transplant.

CITEŞTE ŞI: Ai terminat studiile și încă nu ți-ai găsit un job? AJOFM Timiș organizează o bursă a locurilor de muncă pentru absolvenți

Chiar şi copiii cu afecţiuni cardiace, găsesc la RoCordis cei mai buni specialişti, unul dintre ei fiind chiar fondatorul Spitalului, care are o vastă experienţă în intervenţia pe cord.

“Se vor face și anumite intervenții la copii. Eu mă ocup de electrofiziologie de ablație prin radifrecvență, la copii cu tahicardii, unii dintre ei chiar cu risc de moarte subită(…) Am făcut în jur de 2.000 de intervenții, doar la copii. Am efectuat intervenții la copii începând de la 8 kg, până la adolescență. Intervenția la copii este mult mai dificilă, trebuie să ai o sensibilitate mai mare, să folosești sonde, ca să nu perforezi cordul. Cordul este destul de fragil la copil, este subțire, este mic și trebuie să faci în așa fel încât să nu se întâmple accidente. În lume, mortalitatea în cazul intervențiilor cardiace la copii este de până la 3 la mie. Eu am făcut, până în prezent, 2.000 de astfel de intervenții, cu zero mortalitate și nicio complicație majoră”, explică medicul Gabriel Ivănică, fondatorul RoCordis.

Noul spital are o capacitate de 32 de paturi, dintre care 6 sunt de terapie intensivă.

De asemenea are 4 săli de operaţie, atât pentru intervenţiile clasice cât şi pentru cele minim invazive.

Construită la cele mai înalte standarde, clinica RoCordis are şi un nivel maxim de Securitate la incendii.

“În acest spital nu pot fi incendii, pentru că are o ventilație specială și niște sisteme anti-foc. Pe de altă parte, în sălile de operații și de reanimare avem aer condiționat cu filtre speciale pentru microbi. Acolo nu intră microbi. Nu știu că existe așa ceva în alte spitale, cel puțin nu în Timișoara. Din aceste motive nu se acumulează oxigen, când ai probleme deosebite, și nu explodează, pentru că aerul este în permanență primenit”, mai spune Gabriel Ivănică.

CITEŞTE ŞI: Programul ADR Vest Accel demarează astăzi, cu 26 de antreprenori înscriși la start!

“Din păcate sistemul medical românesc a rămas încremenit, datorită unor prejudecăți și poate și a lipsei de viziune care a existat în perioada post-decembristă. Am rămas ancorați în principii vechi, în care toți am văzut că sănătatea este gratuită, se poate face fără bani. Să ştiţi că sănătatea, în toate statele lumii, și în special în cele civilizate, este cel mai costisitor lucru. Acolo societatea înțelege că demnitatea și viața omului contează. Spre bucuria mea, inițiativa privată face ce nu face de multe ori inițiativa publică! Se implică, construiește și realizează pentru societate lucruri minunate precum acesta”, a spus dr. Octavian Creţu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Accident pe autostrada A1! Două persoane au ajuns la spital

Accident pe autostrada A1, pe sensul de mers Margina-Timișoara! Două mașini au fost implicate.
accident tir autobuz02

Bărbat, accidentat mortal pe autostradă, de un tir! Șoferul a fugit de la fața locului și este căutat și acum de poliție

Accident grav, noaptea trecută pe autostrada A1, pe sensul de mers Timișoara-Lugoj, în dreptul localității Remetea Mare.

Peste 21 de milioane de pasageri au tranzitat aeroporturile românești anul trecut! Pe cel loc se clasează Aeroportul Timișoara?

Peste 21 de milioane de pasageri au tranzitat aeroporturile românești anul trecut, cu 87% mai mulți decât în anul 2021.

Modificări în traseele unor linii metropolitane, de la începutul lunii februarie!

Începând cu data de 1 februarie, în programele de circulaţie ale unor mijloace de transport vor interveni o serie de modificări.

Anchetă a polițiștilor după ce un bărbat a fost împușcat, la o partidă de vânătoare!

Un incident grav s-a petrecut astăzi la o partidă de vânătoare autorizată.

Accident cumplit la Timișoara! Un copil de 10 ani a murit după ce a fost spulberat de o mașină!

Tragedie la Timișoara! Un copil de 10 ani a fost accidentat mortal de o mașină.

Intervenție contracornometru pentru salvarea unei adolescente, rămasă captivă între fiarele unei mașini, în urma unui accident!

Accident grav, în această dimineață, în județul Arad. O mașină în care se aflau două persoane au ieșit în decor, iar o tânără de 16 ani, pasageră în autoturism a rămas încarcerată.

Opera din Timișoara, invitată la Concertgebouw din Amsterdam!

Opera Națională Română Timișoara a fost invitată să susțină o serie de concerte pe podiumul renumitei săli Royal Concertgebouw din Amsterdam (Olanda).

Trei jucători timișoreni la lotul național, pentru meciurile din Rugby Europe Championship!

Naționala de rugby a României debutează în sezon 2023 al Rugby Europe Championship pe 4 februarie, ora 14:00, la București, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, într-o partidă cu Polonia, echipă nou promovată.

Accident grav, noaptea trecută, cu trei victime! Una este în stare critică

Un accident grav s-a petrecut noaptea trecută, în care au fost implicate două mașini.

Intervenţie dramatică, după ce un acoperiş s-a prăbuşit, sub greutatea zăpezii! Proprietarul casei a fost prins dedesubt

În urmă cu puțin timp, pompieri şi medici au fost mobilizaţi la locul unui accident mai puţin obişnuit.

Începe lupta pentru Primăria Dumbrăviţa! PNL Timiş merge pe mâna unui samsar imobiliar

Cristian Rusu, care a intrat în PNL, în urmă cu cinci luni, are o ascensiune politică fulminantă.

Primul proiect de bugetare participativă al Primăriei Timișoara, un cabinet de robotică pentru elevi, a devenit funcțional!

Elevii din Timișoara au la dispoziție, începând de astăzi, un cabinet de robotică amenajat de Primărie la Școala Gimnazială 30, pentru integrarea copiilor cu cerințe educaționale speciale și pentru activități care să activeze comunitatea de elevi din oraș.

A fost identificat proprietarul câinelui agresiv, capturat în apropierea unei grădinițe! Acesta este încarcerat și l-a lăsat în grija unui recidivist

Poliţiştii Biroului pentru Protecția Animalelor au identificat proprietarul câinelui periculos capturat ieri, în apropierea unei grădiniţe din municipiul Deva.

Directorul Continental România, Christian Albrich von Albrichsfeld, Doctor Honoris Causa al Universității Politehnica Timișoara!

Senatul Universității Politehnica Timişoara s-a reunit joi, 26 ianuarie, în ședință festivă în vederea decernării titlului academic de Doctor Honoris Causa, lui Christian Albrich von Albrichsfeld, Country Head of Continental Romania.

Un tânăr de 19 ani a furat bijuterii din aur și telefoane mobile, de peste 70.000 de mii de lei!

Un tânăr de 19 ani a fost arestat de polițiști, după ce a jefuit o bijuterie și un magazin de telefoane mobile, de unde a furat obiecte în valoare de peste 76.000 de lei,

Atac fioros al unui pit bull, lângă o grădiniţă! Poliţiştii încearcă să dea de urma proprietarului

Poliţiştii de la Protecția Animalelor au intervenit în această dimineaţă pentru a ridica un câine agresiv, care a atacat un alt patruped.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.