VIDEO: Spital ca în filme! S-a deschis singura clinică privată care integrează tot ce ţine de probleme cardivasculare

Timişoara se mândreşte cu o investiţie privată de 5 milioane de euro, în sistemul de sănătate.

Este vorba despre RoCordis, un proiect de suflet al medicului Gabriel Ivănică, specialist în Electrofiziologie, Ablaţie şi Implantologie, care a deschis singurul spital privat din România, care integrează toate disciplinele legate de diagnosticul și tratamentul inimii și vaselor.

Pacienţii care ajung aici, cu probleme cardiovasculare, beneficiază de o diagnosticare precisă şi de tratamentul adecvat: fie medicamentos, fie chirurgical.

Medicii de la RoCordis, ajutaţi de echipamentele medicale de ultimă generaţie, vor putea efectua orice tip de intervenţie, inclusiv de transplant.

CITEŞTE ŞI: Ai terminat studiile și încă nu ți-ai găsit un job? AJOFM Timiș organizează o bursă a locurilor de muncă pentru absolvenți

Chiar şi copiii cu afecţiuni cardiace, găsesc la RoCordis cei mai buni specialişti, unul dintre ei fiind chiar fondatorul Spitalului, care are o vastă experienţă în intervenţia pe cord.

“Se vor face și anumite intervenții la copii. Eu mă ocup de electrofiziologie de ablație prin radifrecvență, la copii cu tahicardii, unii dintre ei chiar cu risc de moarte subită(…) Am făcut în jur de 2.000 de intervenții, doar la copii. Am efectuat intervenții la copii începând de la 8 kg, până la adolescență. Intervenția la copii este mult mai dificilă, trebuie să ai o sensibilitate mai mare, să folosești sonde, ca să nu perforezi cordul. Cordul este destul de fragil la copil, este subțire, este mic și trebuie să faci în așa fel încât să nu se întâmple accidente. În lume, mortalitatea în cazul intervențiilor cardiace la copii este de până la 3 la mie. Eu am făcut, până în prezent, 2.000 de astfel de intervenții, cu zero mortalitate și nicio complicație majoră”, explică medicul Gabriel Ivănică, fondatorul RoCordis.

Noul spital are o capacitate de 32 de paturi, dintre care 6 sunt de terapie intensivă.

De asemenea are 4 săli de operaţie, atât pentru intervenţiile clasice cât şi pentru cele minim invazive.

Construită la cele mai înalte standarde, clinica RoCordis are şi un nivel maxim de Securitate la incendii.

“În acest spital nu pot fi incendii, pentru că are o ventilație specială și niște sisteme anti-foc. Pe de altă parte, în sălile de operații și de reanimare avem aer condiționat cu filtre speciale pentru microbi. Acolo nu intră microbi. Nu știu că existe așa ceva în alte spitale, cel puțin nu în Timișoara. Din aceste motive nu se acumulează oxigen, când ai probleme deosebite, și nu explodează, pentru că aerul este în permanență primenit”, mai spune Gabriel Ivănică.

CITEŞTE ŞI: Programul ADR Vest Accel demarează astăzi, cu 26 de antreprenori înscriși la start!

“Din păcate sistemul medical românesc a rămas încremenit, datorită unor prejudecăți și poate și a lipsei de viziune care a existat în perioada post-decembristă. Am rămas ancorați în principii vechi, în care toți am văzut că sănătatea este gratuită, se poate face fără bani. Să ştiţi că sănătatea, în toate statele lumii, și în special în cele civilizate, este cel mai costisitor lucru. Acolo societatea înțelege că demnitatea și viața omului contează. Spre bucuria mea, inițiativa privată face ce nu face de multe ori inițiativa publică! Se implică, construiește și realizează pentru societate lucruri minunate precum acesta”, a spus dr. Octavian Creţu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

colterm

Fritz se laudă cu un poiect grandios, pentru care nu are bani şi nici nu a cerut deocamdată

Primarul Timişoarei anunţă, cu surle şi trâmbiţe, Hotărârea pe care consilieri locali au aprobat-o astăzi, pentru cumpărarea unei instalaţii care va eficientiza sistemul centralizat de încălzire.

Accident în apropiere de Timișoara! O șoferiță a intrat cu mașina într-un cap de pod și s-a răsturnat!

Accident grav în această după amiază, pe DN6, pe raza localității Izvin. O șoferiță a pierdut, într-o curbă, controlul volanului, a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat.

Anunţ de ultimă oră! Putin rupe 18% din Ucraina

Live text: În aceste momente, preşedintele Federaţiei Ruse face anunţul privind anexarea celor 4 regiuni ucrainene: Herson, Zaporojie, Doneţk şi Luhansk.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.