Skip to main content

VIDEO: Scoțienii își plâng regina! Sicriul cu trupul neînsuflețit a ajuns la Catedrala St. Giles!

Regina Elisabeta a II-a își continuă ultima călătorie, după ce sicriul a fost transportat de la Palatul Balmoral la Palatul Holyroodhouse din Scoția.

Acolo, sicriul a rămas până în această după amiază, când a fost scos în cadrul unei ceremonii scoțiene și dus la Catedrala St. Giles.

Regele Charles și regina consoartă au mers pe jos în spatele sicriului, pe tot traseul lung de aproximativ un kilometru.

În această seară are loc slujba de comemorare a reginei, iar sicriul va rămâne în catedrală 24 de ore, pentru ca scoțienii să-și poată lua rămas bun de la regină. De altfel pe tot traseul de la Palatul Balmoral, la Castelul Holyroodhouse, apoi la Catedrală, mii de oameni au așteptat cortegiul.

Mâine după amiază regina va fi dusă cu avionul la Palatul Buckingham, iar miercuri sicriul va fi depus în Westminster Hall unde va rămâne până în ziua înmormântării, care va avea loc luni, 19 septembrie la Westminster Abby.

sursa video: twitter / ABC News

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.

Un bărbat a murit după ce a fost spulberat de o mașină! Polițiștii au început o anchetă

Accident cumplit, soldat cu decesul unui bărbat de 46 de ani! Acesta mergea pe partea carosabilă, când a fost lovit în plin de o mașină.

Mai multe localități din județ rămân fără apă la robinete! Aquatim anunță lucrări la rețele joi și vineri

Aquatim anunță că în zilele viitoare se vor face lucrări de spălare a rețelelor de distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare din mai multe localități din județ.

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.