Skip to main content

Video: Redeschiderea Cinematografului Timiş, amânată cu două luni! Cum arată acum, locaţia din centrul oraşului?

Cinefilii care aşteaptă să vadă un film la Cinema Timiş mai au de aşteptat, chiar dacă autorităţile anunţaseră recepţia lucrărilor pentru finalul lunii mai.

Muncitorii mai au de montat ecranul, corpurile de iluminat din zona cafenelei şi a firmei luminoase din exterior şi să aranjeze piesele de mobilier din sala multifuncţională.

Astfel că un termen optimist pentru primele proiecţii de film este începutul lunii august.

“Există o lună-două de întârziere cauzată de diverse provocări pe care le-am avut în execuţia şantierului sau modificări pe care le-am făcut, dat fiind diferenţele pe care le-am avut între proiectul autorizat şi situaţia din teren. Structura de beton a fost reconsolidată, instalaţiile termice, sanitare, electrice şi toate dotările specific unui cinematograf au fost înlocuite, sala a fost refăcută, inclusiv planşeul pe care stau scaunele a fost refăcut. Vom putea avea aici şi concerte, şi piese de teatru, avem o scenă foarte mare”, explică viceprimarul Ruben Laţcău.

Dacă proiectul iniţial prevedea, pentru sala mare, 490 de locuri, numărul a fost suplimentat, astfel că la final vor fi 570.

Încăperea va putea găzdui atât proiecţii de film, cât şi conferinţe internaţionale sau festivităţi de absolvire a anului şcolar sau universitar.

Sala mare va avea ecran fix, sistem de sunet pentru cinema şi concerte, în timp ce sala în care a fost Club 30, va fi dotată cu trei ecrane mici, sistem de sunet pentru concerte, piese de teatru, spectacole sau conferinţe şi va avea o capacitate de 100 de locuri pe scaune.

La intrarea în clădire va fi amenajată o gradină verticală cu sisteme de iluminat integrate, iar la parter, vor fi o cafenea, un snack-bar, casieria şi garderoba.

Valoarea lucrărilor de reabilitare a Cinematografului Timiş se ridică la 20 de milioane de lei obiectivul fiind inclus pe lista de investiţii a Primăriei, încă din 2019, atunci când a fost lansată şi licitaţia pentru proiectare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.