Skip to main content

Video: Reacția țiganului din Timişoara care s-a trezit astăzi, cu buldozerele în faţa casei: Îmi pare rău că se demolează o chestie de 30 de ani

Capul familiei de romi care a ocupat ilegal un parc de 800 de metri pătraţi, pe Calea Aradului, spune că a îngrădit terenul pentru a se proteja.

Mai exact, Mihai Daniel, proprietarul palatului de la numărul 63 susţine că în zona respectivă îşi făceau veacul omenii străzii, iar el a vrut să le restricţioneze accesul.

Ba mai mult, declară că a îngrădit întreaga suprafaţă, pe care astfel a transformat-o în propria curte, la sfatul unor poliţişti.

„Am pus gardul asta din cauză că mulți boschetari veneau aici, în parc, și făceau multă mizerie și de două-trei ori au intrat și în casă și atunci și poliția ne-a zis să închidem cumva. Deci probabil poliția nu a știut, o fi șiut că suntem noi proprietarii parcului ăsta. Am pus gardul ăsta să mă protejez de oamenii străzii. Nu știam nimic, n-am fost citat, n-am fost somat, absolut nimic. Dacă eram citat făceam eu chestia asta, nu lăsam să fie un tărăboi. Și îmi pare rău că se demolează o chestie de 30 de ani. 30 de ani a fost întreținut parcul acesta, gardul e construit de vreo 10 ani. Parcul e întreținut de mine, nu al Primăriei, și gardul viu, în fiecare an, l-am tăiat de cel puțin două-trei ori. Domn primar, îmi pare rău, dar n-ați făcut bine ce ați făcut. Deci 30 de ani să se întrețină un parc și acum…pe costul Primăriei, cred că… să se facă mai departe”, a spus Mihai Daniel, bărbatul care şi-a exins curtea ilegal, cu aproape o mie de metri pătraţi.

În această dimineaţă, reprezentanţii Primăriei Timişoara au demolat gardul care restricționa accesul la domeniul public pe Calea Aradului 63-65 și o platformă de beton, amenajată ca parcare privată aferentă imobilului situat pe Calea Aradului 61, care a fost, la rândul ei, îngrădită.

Urmează ca spațiul verde să fie curăţat, iar în zonă să fie amenajat un acces pietonal.

Costurile privind demolarea vor fi suportate de familia de rromi care a ocupat ilegal acest teren, timp de un deceniu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.