Skip to main content

Ce cotă ar avea la pariuri deschiderea Pasarelei Gelu în ultimele zile de mandat? (P)

Am auzit că e la modă treaba asta cu pariurile, aș propune și eu un pariu: în ultima săptămână de campanie electorală, cu multe poze frumoase, filmulețe de campanie și membri de partid, urmează să se deschidă Pasarela Gelu. Mult așteptată de timișoreni, mult întârziată de administrație. 

Ne-am obișnuit ca în ultimele săptămâni de campanie să înflorească orașul – asta îmi amintește de campania din 2020, când umblam prin mediul rural și mă minunam că încă se mai practica adusul de țevi mari pe străzi ca să creadă cetățenii că urmează să li se bage canalizarea; țevi care după alegeri dispăreau cum apăruseră, adică peste noapte.

N-am crezut că o să mai trăim epoca în care Timișoara este condusă de un personaj pe care îl apucă hărnicia doar în campania electorală. După ani de zile în care străzile au stat cu praf și mâzgă pe ele, acum ele sunt spălate și măturate aproape zilnic; după ani de zile în care părinții s-au plâns de starea locurilor de joacă, acum toată ziua vezi echipe de muncitori care repară și înlocuiesc leagăne și bănci; după ani de zile în care iarba ne ajungea la genunchi, acum brusc în fiecare săptămână sunt scoși la muncă pușcăriașii. Unii spun: „așa fac toți”, alții spun: „măcar acum”, mai sunt unii care spun: „celălalt nici în campanie nu a făcut” – eu cred că Timișoara are mare nevoie de un om care începe să lucreze pentru timișoreni din prima zi de mandat.

Suntem naivi dacă credem că această mobilizare nu a fost premeditată. În lipsa unor reușite mari pentru oraș, în lipsa unor proiecte mature, faptul că se mătură străzile trebuie să-i mulțumească pe cetățeni.

Dominic Fritz nu este un bun gospodar, ci este doar un bun specialist în marketing – el știe că are nevoie de toate aceste scamatorii de comunicare, pe care le folosește fără remușcări, fără jenă. Adevărul este că dacă în ultimii patru ani lucrurile erau făcute cu profesionalism, nu era nevoie să se agite atât de mult în aceste ultime zile de campanie.

Dacă în ultimii patru ani străzile erau spălate cu regularitate, dacă parcurile erau îngrijite, dacă locurile de joacă erau reparate, dacă societățile primăriei erau cu adevărat reformate, dacă se făcea un plan pentru reabilitarea piețelor – dacă toate acestea erau făcute așa cum este normal, constant, atunci astăzi Dominic Fritz nu mai avea ce să posteze nici pe pagina lui și nici pe cea a primăriei – dar probabil timișorenii erau cu mult mai mulțumiți de oraș și aveau mai multă încredere că și-au ales un conducător muncitor și responsabil.

Timișoara are nevoie de un primar care începe să lucreze cu responsabilitate, profesionalism și seriozitate din prima zi de mandat, nu de un personaj avid după imagine și atât. Dominic Fritz poate candida liniștit la Cotroceni; acolo poate să stea toată ziua să-și facă poze cu delegațiile din străinătate. Timișoara are nevoie de un om muncitor care s-o ajute să redevină cel mai curat și modern oraș din România.

Comandat de Moş Cristian Alin, CMF: 24240441

Executat de SC VEST IMAGE PRODUCTION SRL

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.