Skip to main content

Matei Vișniec vine la UVT! Înscrie-te acum dacă nu vrei să ratezi șansa de a participa la un dialog de excepție, pe teme de actualitate

Autorul Matei Vișniec vine la Universitatea de Vest din Timișoara, pentru un dialog de actualitate, menit să atragă atenția asupra viitorului european.

Conferința intitulată „Europa Est-Vest: atât de aproape și atât de departe” va avea loc pe data de 4 iunie, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, începând cu ora 18:00, unde este așteptat și publicul timișorean.

Un autor precum Matei Vișniec nu are nevoie de foarte multe introduceri. Poet, dramaturg, jurnalist și romancier, el este un om care a crezut mereu în forța cuvântului și în rezistența culturală. Opera sa, recunoscută internațional, reflectă un angajament profund față de valorile culturale și umane, oferindu-ne perspective inedite asupra lumii contemporane.

Se prevede o seară de excepție, în care publicul va intra în dialog cu Matei Vișniec și cu moderatorul conferinței, Mircea Mihăieș. Se anunță o discuție între oameni curajoși, cărora nu le e frică să înfrunte contradicțiile pentru a ajunge la adevăr.

Dezbaterea va aborda teme de actualitate și va explora tensiunile și sinergiile dintre Europa de Est și Europa de Vest, oferind ocazia de a reflecta asupra identității și destinului european.

Pentru a participa, cei interesați trebuie să se înscrie AICI.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.