Skip to main content

VIDEO Protest al comercianţilor din pieţele timişorene! Majorarea chiriilor şi noile taxe i-au scos în stradă

Piețarii din Timișoara protesează astăzi, după ce conducerea societății SC Piețe SA a anunțat majorarea chiriilor începând de anul viitor şi introducerea de noi taxe.

Peste 50 de comercianţi din toate pieţele din oraş s-au adunat în această dimineaţă, la Piaţa de Gros, acolo unde sunt birourile conducerii societăţii.

Oamenii au cerut explicaţii şefului societăţii Pieţe SA cu privire la noile majorări. Întrebat de două comerciante din Piaţa de Gros, ce investiții s-au făcut în ultimii 15 ani, care sa justifice mărirea chiriei, directul societăţii a răspuns: „În ceea ce privește investițiile, în ultimii ani au fost prevăzuți bani în bugetul pentru investiții și reparații. Că nu s-au făcut… asta e partea a doua„, dând vina astfel pe vechile conduceri.

Răspunsul directorului însă, nu i-a mulţumit pe comercianţi, care se plâng că oricum taxele sunt destul de mari şi în momentul de faţă, şi după doi ani de pandemie în care oricum vânzările au fost mai mici, acum o majorare a taxelor i-ar băga în faliment.

Preţurile chiriilor la tarabele din pieţele din oraş, dar şi la depozitele din piaţa de gros vor creşte cu 20% din 2023.

În momentul de față, comercianții au trei opțiuni pentru a putea vinde în piață. Fie plătesc o taxă zilnică de 25 de lei, fie își rezervă lunar, o masă, pentru care plătesc aproximativ 300 de lei, însă merg doar de câteva ori, să îşi vândă produsele, fie își fac abonament lunar în valoare de 550 de lei, care este valabil pentru fiecare zi.

La piața de gros, pentru o boxă, comercianții plătesc în momentul de față 140 de lei pe metru pătrat.

După noile modificări, taxa zilnică urmează să crească la 30 de lei, abonamentele lunare vor fi de 670 de lei, iar rezervările urmează să fie scoase. Pentru o boxă din piața de gros, după majorări, un comerciant ar urma să achite suma de aproximativ 300 de lei pe metru pătrat, după ce vor trebui să plătească chirie și pentru rampa de acces.

Ultima majorare a chiriilor fost anul trecut, însă creșterea a fost doar de 8%, iar până atunci prețurile nu mai crescuseră de mai bine de trei ani.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.

Un bărbat a murit după ce a fost spulberat de o mașină! Polițiștii au început o anchetă

Accident cumplit, soldat cu decesul unui bărbat de 46 de ani! Acesta mergea pe partea carosabilă, când a fost lovit în plin de o mașină.

Mai multe localități din județ rămân fără apă la robinete! Aquatim anunță lucrări la rețele joi și vineri

Aquatim anunță că în zilele viitoare se vor face lucrări de spălare a rețelelor de distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare din mai multe localități din județ.

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.