Skip to main content

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

În ultimele luni, oamenii făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a trece mai uşor peste mirosul insuportabil, însă au ajuns la capătul răbdării, mai ales că problema pare fără rezolvare.

CITEŞTE ŞI: A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Depăşit de situaţie, primarul Nicu Viorel i-a pasat viceprimarului resonsabilitatea, dar nu şi pârgiile pentru a face ceva.

Chiar şi aşa, fără birou, maşină şi acces la informaţii, Dumitru Boboi a identificat toate rampele clandestine de gunoi, a întocmit un plan de măsuri pe care i l-a înmânat primarului, care însă nu a mişcat un deget pentru igienizarea zonelor.

“Păi cum să rezolv eu problema rampelor, dacă primarul mi-a mutat biroul în Căminul Cultural din Beregsău Mic, fără nicio logistică, fără mașina, iar pe angații din primăriei i-a sfătuit să nu îmi mai răspundă la telefon?  Se joacă cu sănătatea locuitorilor! efectiv își bate joc de această comună. Eu am întocmit un plan de măsuri şi am sperat că nepoata domnului primar va pune osul la muncă, pentru că este şefa Biroului de Mediu şi primeşte peste 9.000 de lei pe lună”, a declarat, pentru Sursa de Vest, Dumitru Boboi, viceprimarul comunei Săcălaz.

Acesta mai spune că problema rampelor de gunoi este una veche, însă el a reuşit să o ţină sub control, în perioada 2021-2022, când a curăţat, în repetate rânduri, zonele în care erau depozitate gunoasie.

Însă, în ultima vreme, primarul îi pune tot felul de piedici, fără să îi pese de locuitorii din apropierea munţilor de deşeuri.

“Domnul primar nu a fost niciodată preocupat de zona noastră. Nici de aceste deșeuri, chiar dacă ele sunt pe terenul primăriei. Ar trebui să se amendeze singur pentru că …”, spune Georgiana, care locuieşte lângă o rampă clandestină de gunoi.

“Nu pot nici măcar să aerisesc casa. Când temperaturile sunt ridicate, mirosul îți taie respirația. La Beregsău Mare suntem bătuți de soartă. Apa nu este potabilă, gunoiul este pe platforma fostului Comtim, iar domnul primar ne ignoră”, spune revoltată, Luminița Bosca.

De cealaltă parte, edilul dă vina pe viceprimar, dar omite să spună că a ignorat toate adresele acestuia şi a refuzat orice dialog pentru a rezolva situaţia.

Omite să spună şi că rampele nu au apărut peste noapte, iar nepoata lui, plătită cu două mii de euro pe lună, exact la Biroul de Mediu, ar fi trebuit să rezolve problema în urmă cu luni bune.

“Problema este în sarcina viceprimarului, prin dispoziţie. El a înţeles doar să aducă la cunoştinţă, fără să rezolve. El trebuie să rezolve problema. Există o dispoziţie data în acest sens. Dumnealui trebuie să facă referate în vederea aprobării, după care, urmează procedura pentru a semna un contract”, a declarat, pentru Sursa de Vest, Nicu Viorel, primarul comunei Săcălaz.

CITEŞTE ŞI: Scandal într-o parcare! Un bărbat și-a rupt în bătaie iubita și l-a înjunghiat pe amantul acesteia cu o șurubelniță în gât

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.