Skip to main content

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

SC Opt condimente SRL sau Restaurant Merlot și SC Banatski Papi SRL- Restaurant Yugoslavia au fost verificate astăzi de inspectorii de la Protecția Consumatorului. În urma verificărilor au fost descoperite o serie de nereguli.

Principalele abateri de la legislație constate:

  • -prezența insectelor vii și moarte în blocul alimentar(bucătărie)
  • -produse preparate și materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora
  • -diverse preparate cu modificări organoleptice
  • -nerespectarea condițiilor de depozitare recomandate de producător
  • -spațiu de preparare insalubru
  • -spații de depozitare,refrigerare ,congelator neigienizate
  • -legume fructe depreciate
  • -materii prime în afara datei limite de consum

Inspectorii OPC au dat și două amenzi contravenționale în cuantum de 20.000 de lei, dar și un avertisment

Totodată a fost dispusă și măsura opririi temporare a activității pană la remediere pentru ambele unități și oprirea definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman al produselor neconforme.

Vă reamintim că ieri inspectorii OPC au mai închis un restaurant din Timișoara. Este vorba despre Taverna Racilor din Iulius Mall. Agentul economic a fost și amendat cu 15.000 de lei. Totodată au fost confiscate 300 de kilograme de pește.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.