VIDEO: Moment istoric! Astăzi vezi primele imagini de la începuturile Universului

Telescopul James Webb, lansat pe orbită, la finalul anului trecut, a reuşit să realizeze cea mai profundă şi mai clară imagine color a Universului.

NASA a făcut publică această fotografie, care este de fapt un teaser al eveimentului care va avea loc în această după-amiază.

CITEŞTE ŞI: FOTO Cum va arăta noua galerie de artă, ce va fi amenajată într-un fragment din fosta cetate a orașului?

La ora 17:30, ora României, NASA va prezenta mai multe imagini surprinse de telescopul spaţial, în care vor putea fi observate galaxii aflate la o depărtare de aproximativ 13 miliarde de ani lumină.

Fizicianul Sandu Golcea spune că vom avea practic, imagini de după Big Bang.

“Sunt imagini de la stele şi galaxii foarte îndepărtate, care au existat la începuturile Universului. Nimeni nu le-a văzut încă. Sunt imagini care au fost aduse la formă de fotografie, dar sunt imagini compozite. Radiaţia foarte slabă, după atâta vreme de la emisia acelei radiaţii luminoase până ajunge la telescop… a trecut foarte mult timp. Radiaţia care ajunge pe telescop este foarte slabă. Doar înalta tehnologie şi sistemul de oglinzi care focalizează toată această radiaţie primită face ca ea să poată fi detectată de alte aparate electronice şi transformată, pentru noi, în imagini”, a explicat prof. dr. Sandu Golcea, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru, realizată de Dan Radosav.

Imaginea-teaser, care a fost deja făcută prezentată de NASA, într-o conferinţă susţinută la Casa Albă, este rezultatul a 72 de expuneri într-un interval de 32 de ore.

CITEŞTE ŞI: Se întrerupe apa, în Tormac! Aquatim face lucrări de mentenanţă la foraj

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

O partidă de sex era să îl coste viaţa! Bărbat jefuit şi lovit cu maşina

Un bărbat de 43 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a cerut ajutorul Poliţiei, după ce a fost victima unui jaf. Azi noapte, acesta a apelat la serviciile sexuale oferite de două tinere, pe care le cunoştea din vedere. S-a întâmplat în Petroşani, judeţul Hunedoara, iar după ce s-au pus de acord, bărbatul şi […]

Interese meschine, dejucate la Dumbrăvița! Cum explică primarul, încercarea unei exproprieri dubioase?

Alina Sperlea, a atras zilele trecute un semnal de alarmă referitor la achiziția unui drum pe care primăria Dumbrăvița putea să-l cumpere la un preț decent, prin licitație publică.

Timişoara va găzdui Săptămâna belgiană! Care va fi tematica evenimenului?

Președintele CCIAT, Florica CHIRIȚĂ, a primit vizita oficială a Ambasadorului Regatului Belgiei în România, E.S. Philippe BENOIT, aflat la Timișoara cu ocazia deschiderii primului Consulat Onorific al Belgiei în orașul de pe Bega.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.