Skip to main content

VIDEO: Fals grosolan, la Primăria Săcălaz! Procurorii DNA au descoperit documente întocmite de un primar din viitor

Este anchetă de amploare la Primăria Săcălaz, unde procurorii anticorupţie au descins în urmă cu o lună şi au ridicat mai multe documente.

Printre acestea, şi două acte adiţionale la un contract încheiat pe vremea administraţiei Todaşcă cu asocierea dintre SC Vavadini Construct SRL, SC Presconstruct OAS SRL şi SC Tehno-Edil AMF SRL, pentru modernizarea unor drumuri din comună.

Contractul a fost încheiat în 2019, iar valoarea a fost de 4,2 milioane de lei plus TVA.

Prin două acte adiţionale consecutive, Primăria Săcălaz a decalat termenul de execuţie şi a mărit suma cu aproape 40%.

CITEŞTE ŞI: Poliția, în alertă! Un bărbat venit la muncă din nordul țării, dispărut fără urmă, din ziua de Paști!

Mai exact prin  actul adiţional 1.1 din 14.07.2022, suma a crescut cu 1,6 milioane de lei plus TVA, adică aproape două milioane de lei cu TVA inclus, bani care au fost plătiţi de noul primar, Nicu Viorel.

Însă procurorii DNA suspectează că ambele documente au fost falsificate, fiind introduse în sistem, după un an.

În plus, pe unul dintre ele, Nicu Viorel figurează ca primar, deşi, la vremea respectivă, era un simplu consilier, iar la semnătură, apare Ilie Todaşcă, fostul primar.

O explicaţie ar fi că actul adiţional a fost întocmit în administraţia lui Nicu Viorel şi antedatat, astfel încât să pară că primarul de dinainte a majorat suma din contract, iar semnătura lui Todaşcă a fost falsificată.

Doar că, cel care a întocmit documentul, l-a trecut primar pe Nicu Viorel, cel care conducea comuna, la data redactării şi nu la data semnării.

O altă variantă ar fi că actul a fost întocmit pe vremea lui Ilie Todaşcă, iar cel care l-a redactat a anticipat cine va câştiga alegerile.

“Habar n-am, dar autorităţile statului cu siguranţă o să facă lumină. Nu am nici cea mai mică îndoială. Nu ştiu despre ce vorbiţi. Serios că nu ştiu. Dumneavoastră aveţi impresia că dacă făceam ceva intenţionat de genul acesta, eram atât de naiv, nătâng, să fac lucruri din astea?  Mai sunt încă tipizate în calculatoarele instituţiei, în care apare domnul Todaşcă primar”, a declarat pentru Sursa de Vest, primarul comunei Săcălaz, Viorel Nicu.

Doar că, tipizatele despre care vorbeşte actualul primar, conţin numele edilului de dinainte, nu al unuia din viitor.

Nici fostul primar nu poate să explice situaţia, însă susţine clar că acel act nu a fost semnat de el şi nici nua  fost încomit pe vremea lui.

“Este cu atât mai ciudat cu cât eu îl împuterniceam pe domnul viceprimar să îmi ia locul, dacă eram plecat în concediu sau în altă parte. Dar chiar şi aşa, cel împuternicit avea drepturi depline, inclusiv de semnătură, ceea ce înseamnă că nu avea niciun motiv să treacă numele meu pe vreun document”, explică Ilie Todaşcă, fostul primar din Săcălaz.

CITEŞTE ŞI: Ziua Forțelor Terestre Române, marcată la Timișoara cu o paradă militară și un ceremonial religios!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.