Skip to main content

VIDEO: Fals grosolan, la Primăria Săcălaz! Procurorii DNA au descoperit documente întocmite de un primar din viitor

Este anchetă de amploare la Primăria Săcălaz, unde procurorii anticorupţie au descins în urmă cu o lună şi au ridicat mai multe documente.

Printre acestea, şi două acte adiţionale la un contract încheiat pe vremea administraţiei Todaşcă cu asocierea dintre SC Vavadini Construct SRL, SC Presconstruct OAS SRL şi SC Tehno-Edil AMF SRL, pentru modernizarea unor drumuri din comună.

Contractul a fost încheiat în 2019, iar valoarea a fost de 4,2 milioane de lei plus TVA.

Prin două acte adiţionale consecutive, Primăria Săcălaz a decalat termenul de execuţie şi a mărit suma cu aproape 40%.

CITEŞTE ŞI: Poliția, în alertă! Un bărbat venit la muncă din nordul țării, dispărut fără urmă, din ziua de Paști!

Mai exact, prin actul adiţional 1.1 din 14.07.2022, suma a crescut cu 1,6 milioane de lei, plus TVA, adică aproape două milioane de lei cu TVA inclus, bani care au fost plătiţi de noul primar, Nicu Viorel.

Însă procurorii DNA suspectează că ambele documente au fost falsificate, fiind introduse în sistem, după un an.

În plus, pe unul dintre ele, Nicu Viorel figurează ca primar, deşi, la vremea respectivă, era un simplu consilier, iar la semnătură, apare Ilie Todaşcă, fostul primar.

O explicaţie ar fi că actul adiţional a fost întocmit în administraţia lui Nicu Viorel şi antedatat, astfel încât să pară că primarul de dinainte a majorat suma din contract, iar semnătura lui Todaşcă a fost falsificată.

Doar că, cel care a întocmit documentul, l-a trecut primar pe Nicu Viorel, cel care conducea comuna, la data redactării şi nu la data semnării.

O altă variantă ar fi că actul a fost întocmit pe vremea lui Ilie Todaşcă, iar cel care l-a redactat a anticipat cine va câştiga alegerile.

“Habar n-am, dar autorităţile statului cu siguranţă o să facă lumină. Nu am nici cea mai mică îndoială. Nu ştiu despre ce vorbiţi. Serios că nu ştiu. Dumneavoastră aveţi impresia că dacă făceam ceva intenţionat de genul acesta, eram atât de naiv, nătâng, să fac lucruri din astea?  Mai sunt încă tipizate în calculatoarele instituţiei, în care apare domnul Todaşcă primar”, a declarat pentru Sursa de Vest, primarul comunei Săcălaz, Viorel Nicu.

Doar că, tipizatele despre care vorbeşte actualul primar, conţin numele edilului de dinainte, nu al unuia din viitor.

Nici fostul primar nu poate să explice situaţia, însă susţine clar că acel act nu a fost semnat de el şi nici nu a fost întocmit pe vremea lui.

“Este cu atât mai ciudat cu cât eu îl împuterniceam pe domnul viceprimar să îmi ia locul, dacă eram plecat în concediu sau în altă parte. Dar chiar şi aşa, cel împuternicit avea drepturi depline, inclusiv de semnătură, ceea ce înseamnă că nu avea niciun motiv să treacă numele meu pe vreun document”, explică Ilie Todaşcă, fostul primar din Săcălaz.

CITEŞTE ŞI: Ziua Forțelor Terestre Române, marcată la Timișoara cu o paradă militară și un ceremonial religios!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.