Skip to main content

VIDEO Elevii, solidari cu profesorii! Protest de amploare la Timișoara pentru majorarea salariilor din învățământ

Salariile mici şi negocierile eşuate din ultimele zile îi determină pe profesori să continue protestele. Astăzi la Timișoara, angajații din învățământ au ieșit din nou în stradă. Ei au fost însoțiți și de elevi care s-au solidarizat cu dascălii lor.

Toate sindicatele din județul Timiș afiliate la Federația Sindicatelor Libere din Educație: Sindicatul Oamenilor Liberi din Educație Timiș, Sindicatul Învățământului Preuniversitar Timiș și Sindicatul „Paul Popescu Neveanu” Timiș au pichetat timp de o oră în fața Prefecturii. Li s-au alăturat, în semn de solidaritate, Sindicatul Liber din UPT, afiliat Federației Alma Mater, și Asociația Elevilor din Timiș.

Copiii au fost alături astăzi de dascălii lor și au afișat pancarte cu mesajele: ”Fără educaţie, moare orice naţie!” și ”Sunt aici, pentru doamna mea învăţătoare”.

Și profesorii au scandat din nou lozinci împotriva Guvernului și au avut pancarte cu mesaje !Cum arată astăzi şcoala, aşa arată mâine ţara!” sau ”Un popor educat nu poate fi manipulat!”.

Proteste similare au avut loc şi în alte judeţe din ţară, dar şi în capitală.

Dascălii spun ofertele făcute de Guvern sunt umilitoare, astfel că renunţă să se întoarcă la catedră, până când solicitările lor nu vor fi rezolvate.

Personalul din educație a început greva generală de la începutul acestei săptămâni. În această perioadă, profesorii nu au mai ținut cursurile.

Dascălii vor salarii mai mari și condiții mai bune de lucru.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.

Un bărbat a murit după ce a fost spulberat de o mașină! Polițiștii au început o anchetă

Accident cumplit, soldat cu decesul unui bărbat de 46 de ani! Acesta mergea pe partea carosabilă, când a fost lovit în plin de o mașină.

Mai multe localități din județ rămân fără apă la robinete! Aquatim anunță lucrări la rețele joi și vineri

Aquatim anunță că în zilele viitoare se vor face lucrări de spălare a rețelelor de distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare din mai multe localități din județ.

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.