Skip to main content

Directorul TGST participă la două evenimente la Madrid, la invitația Institutului Cultural Român

În această perioadă are loc Târgul de Carte de la Madrid, unul dintre cele mai importante asemenea evenimente din Europa.

Acesta va cuprinde și un amplu program de douăzeci de evenimente literare, organizate de Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții, Institutul Cultural Român de la Madrid, cu sprijinul Ministerului Culturii și al Ambasadei României în Regatul Spaniei.

Sloganul prezenței românești la Feria del Libro 2023 este „Creando buena química con las letras rumanas”, în consonanță cu tema și sloganul ediției din acest an a Târgului – „Somos de Ciencias y de Letras” și „La Ciencia ilumina la Feria”.

La unele dintre aceste evenimente participă și Lucian Vărșăndan, directorul Teatrului German de Stat Timișoara, și Robert Șerban, unul dintre cei mai cunoscuți scriitori, jurnaliști și editori timișoreni. Cei doi vor susține luni, 29 mai 2023, începând cu ora 19, la sediul Institutului Cultural Român din Madrid, conferința „O călătorie imaginară în realitatea Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023”. Potrivit organizatorilor, „se anunță un dialog interesant în care două cunoscute personalități artistice vor discuta despre un oraș cu vocație cosmopolită și cu un bogat patrimoniu istoric în care au conviețuit peste 30 de culturi.”

Marți, 30 mai 2023, de la ora 20, Institutul Cultural Român, filiala Madrid, în colaborare cu ACE (Asociația Colegială a Scriitorilor din Spania), CEDRO și Reprezentanța Comisiei Europene în Spania, organizează la Pavilionul Europa masa rotundă cu tema „Ce înseamnă a scrie teatru în secolul XXI? De la carte la scenă”. Vor participa dramaturgul Vlad Zografi, directorul TGST Lucian Vărșăndan, actrița Eva Redondo și scriitoarea și managerul teatral Laura Mihon. În cadrul mesei rotunde, moderată de Beatrice Bergamín, invitații vor vorbi despre teatrul actual, fenomene și tendințe în arta dramatică a secolului XXI.

În cei 90 de ani de existență, Târgul de Carte de la Madrid este un eveniment cultural popular, organizat anual în capitala Spaniei, cu scopul de a promova cartea, lectura și activitatea companiilor, entităților și instituțiilor implicate în editarea, distribuirea sau vânzarea de cărți către public. Din 1967, Târgul are loc în locația sa actuală, Parcul Retiro, inclus în 2021 în Patrimoniul Mondial UNESCO. Numărul tot mai mare de solicitări de participare din partea librarilor, editorilor și distribuitorilor a făcut necesară căutarea unui nou loc: timpul a demonstrat înțelepciunea alegerii parcului Retiro, care este acum strâns legată de acest eveniment anual pentru carte și lectură.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.