Skip to main content

Video: Circ în Consiliul Judeţean Timiş! „Bătaie” în bannere şi o înregistrare explozivă, în care fratele lui Alfred Simonis îi ameninţă pe Nica şi Proteasa

S-au încins spiritele astăzi, în şedinţa Consiliului Judeţean Timiş, după ce în sală şi-au făcut apariţia mai mulţi tineri din PSD, care au afişat mesaje împotriva conducerii CJT.

Vizat a fost, în special, vicepreşedintele instituţiei, Alexandru Proteasa, căruia studenţii social democraţi i-au cerut demisia, pe motiv că îmbină afacerile familiei sale cu activitatea din CJT.

Pe pancartele afişate de tinerii PSD se puteau citi mesaje de genul: “La famiglia Proteasa” sau “Lucrări de mântuială la CJT, lucrări de calitate acasă la tăticu’”.

De cealaltă parte, tinerii liberali au afişat un banner cu veniturile pe care le încasează fratele vitreg al deputatului Alfred Simonis, Popovici Nicolae Cristian, de la diverse instituţii ale statului, aşa cum au fost prezentate într-o anchetă jurnalistică.

CITEŞTE ŞI: Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Războiul dintre cele două tabere s-a acutizat în urmă cu două săptămâni, când PSD l-a acuzat pe Alexandru Proteasa de conflict de interese.

În replică, Proteasa a spus că totul este o răzbunare a social democraţilor, care s-au coalizat în jurul lui Gerald Simonis, fratele deputatului Alfred Simonis, care derulează mai multe afaceri imobiliare.

La vremea respectivă, vicepreşedintele CJT spunea că Gerald Simonis a încercat să facă trafic de influenţă, pentru obţinerea unor documente, şi chiar a trecut la ameninţări, atât faţă de el, cât şi faţă de preşedintele instituţiei, Alin Nica.

Şi, aşa cum a promis, Proteasa a prezentat în şedinţa de astăzi, înregistrarea audio, cu ameninţările respective.

De aici până la un schimb dur de replici, nu a mai fost decât un pas.

„Cum se explică faptul că aţi convocat tinerii din PSD aici, când ei ar trebui să fie la cursurile de la facultate, de luni dimineaţă?„, a ridicat problema, Alexandru Proteasa.

“Ce manipulare ieftină, să vă fie ruşine! (…) Sunt consternată de ceea ce se întâmplă. Am lucrat 40 de ani, în învăţământul preuniversitar. Nu m-am aşteptat la aşa ceva! Manipulaţi tinerii să strige sloganuri pe care nu le înteleg”, a spus Elena Samoilă de la PNL.

De cealaltă parte, PSD-iştii le-au amintit liberalilor că şi ei au adus studenţi care au afişat un banner în sală, iar Călin Dobra a spus că nivelul discuţiilor a ajuns prea jos, motiv pentru care a părăsit şedinţa.

„Nu am văzut o mai mare lipsă de respect față de această instituție. Aveți o mare vină și o responsabilitate de a ține lucrurile sub control, în mod special acoliții dumneavoastră care și-au început campania. Vă anunț că astăzi mă retrag din această ședință. Nu pot asista la un astfel de derizoriu. Sper ca pe viitor să puteți controla aceste ședințe, dacă nu, aveți posibilitatea să lăsați pe altcineva”, a spus Călin Dobra, de la PSD.

„Ne-am pregătit, pentru că ştiam ce se va întâmpla astăzi. Domnul Bilă (Gerald Simonis – n.r) s-a lăudat în birtul din comună (că tinerii din PSD vor fi prezenţi la şedinţă)”, a venit replica lui Proteasa.

„Adică, dacă unul e prost, să fie toată lumea”, a concluzionat Nicolae Bădină, consilier judeţean PSD.

Singura chestiune pe care PSD știe să o facă e să treacă la amenințări, cu bătaia pe stradă. Ne așteptăm doar ca data viitoare să nu veniți cu studenții de la UVT, ci cu interlopii domnului Simonis să ne ia la bătaie pe toți”, a spus preşedintele CJT, Alin Nica.

Într-un final, situaţia s-a calmat, însă social democraţii au anunţat că nu renunţă la solicitarea lor privind demiterea lui Alexandru Proteasa, din funcţia de vicepreşedinte.

„Am pregătit un proiect de hotărâre privin revocarea.Îl vom depune după finalizarea plenului la dumneavoastră, să luați act de el, și solicităm executivului CJ Timiș să convoace o ședință extraordinară a plenului CJ Timiș”, a precizat Alexandru Iovescu – PSD.

INTREAGA ŞEDINŢĂ POATE FI VIZIONATĂ AICI.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.