Skip to main content

VIDEO: Alertă maximă, pe litoralul românesc! O mină marină ar fi explodat la Costineşti

O explozie puternică s-a produs în această dimineaţă, în zona digului din fața Hotelului Forum din Costinești.

Din primele informaţii, este vorba despre o mină marină, motiv pentru care autorităţie sunt în alertă.

Forțele militare căutau această mină de câteva zile, pentru că aveau informaţii că ar pluti în apropierea ţărmului românesc.

CITEŞTE ŞI: Interes uriaş pentru facultăţile din cadrul UVT! Mai mulţi studenţi decât anul trecut, iar printre ei, 70 de tineri de elită

Se pare că în această dimineaţă, mina a lovit digul din faţa Hotelului Forum şi a urmat o deflagraţie puternică.

„În această dimineață, în jurul orei 9, am fost solicitați prin apel unic la 11 să intervenim la stațiunea Costinești, acolo unde a avut loc o explozie pe dig. La fața locului au fost alocate rapid mai multe resurse ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța, de la stația Tuzla o autospecială de stingere, un echipaj de prim ajutor și ambarcațiunea Rhib. În acest momente vor pleca și colegii cu echipajul CBRN. Colegii au perimetrat zona și au constatat că este vorba despre o explozie în dig. Din fericire nu s-au înregistrat victime”, transmite ISU Dobrogea. 

Turiştii care erau în zonă spun că explozia a fost extrem de puternică dar, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Însă, conform informaţiilor de până acum, în zonă ar mai fi o mină marină, iar echipele de intervenţie încearcă să o găsească pentru a o neutraliza.

„Un echipaj de scafandri EOD, specializaţi în astfel de misiuni, se deplasează, la această oră, la Costineşti, cu o navă a gărzii de coastă, pentru a investiga situaţia. Aş menţiona că, de la începutul războiului din Ucraina, scafandrii noştri au reuşit să neutralizazecinci mine marine”, a declarat Corneliu Pavel, purtătorul de cuvânt al Forţelor Navale Române, la Digi24.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.