Skip to main content

Interes uriaş pentru facultăţile din cadrul UVT! Mai mulţi studenţi decât anul trecut, iar printre ei, 70 de tineri de elită

S-a încheiat prima sesiune de admitere la Universitatea de Vest din Timişoara, care a atras mai mulţi absolvenţi de liceu decât anul trecut.

Mai exact, cele 11 facultăți din cadrul UVT au stârnit interesul a peste 7500 de candidați la ciclul de studii universitare de licență și peste 2100 de candidați la ciclul de studii universitare de masterat,.

Pentru al doilea an consecutiv, procesul de admitere pentru fiecare program de studii universitare de licență și de masterat ofertat de UVT a presupus susținerea unei probe de admitere: fie pentru testarea cunoștințelor / aptitudinilor conexe domeniului de studii ales și a capacităților cognitive, fie de tipul unui test de evaluare a abilităților lingvistice și de raționament.

CITEŞTE ŞI: Foto: O copilă şi o femeie încarcerate, după ce o maşină a intrat într-un parapet! În accident a fost rănit şi un adolescent

Astfel, în urma acestui proces de selecție competitiv, UVT a înmatriculat cu 4,5% mai mulți studenți decât în aceeași etapă a anului universitar anterior la ciclul de studii universitare de licență, și cu 16,8% mai mulți studenți la ciclul de studii universitare de masterat.

De asemenea, UVT a trimis invitații cu oferte de studii personalizate absolvenților de studii liceale care au obținut rezultate deosebite în perioada studiilor, fie că au promovat examenul de bacalaureat cu nota 10, fie că au obținut statutul de șefi de promoție sau au obținut distincții la olimpiade naționale și internaționale.

Peste 70 de candidați cu astfel de performanțe au ales ca din toamna acestui an să-și continue parcursul academic în cadrul UVT.

Cele mai căutate programe de studii universitare de licență în acest an, în prima etapă a admiterii, prin raportare atât la numărul de locuri finanțate de la bugetul de stat, cât și la capacitatea de școlarizare, au fost:

  • Psihologie (8,02 candidați / loc finanțat de la bugetul de stat; 2,12 candidați / loc),
  • Informatică economică (5,42 candidați / loc finanțat de la bugetul de stat; 1,63 candidați / loc)
  • Informatică (4,22 candidați / loc finanțat de la bugetul de stat; 2,26 candidați / loc).

Totodată, unele dintre programele de studii nou înființate au atras un număr considerabil de candidați:

  • Limba și literatura engleză – Limbi și literaturi moderne (rusă/sârbă/japoneză) (4,71 candidați / loc finanțat de la bugetul de stat),
  • Drept european și internațional (2,50 candidați / loc).

„Subliniem deseori că UVT nu este nici cea mai mare și nici cea mai veche universitate din România, în schimb este cea mai dinamică. Un fapt dovedit și prin oferta de programe de studii de licență și cea de studii universitare de masterat, care este în dezvoltare permanentă la UVT. Am intrat în sesiunea de admitere de vară cu 171 de programe, dintre care 11 programe de studii au fost propuse în premieră (6 de licență și 5 de masterat), iar în sesiunea de admitere din septembrie, acestora li se vor adăugadouă noi programe de studii universitare de licență, din domenii de interes pentru viitorii studenți: Științe aplicate în criminalistică (program unic la nivel național) și Inteligență artificială (în limba engleză), cât și douănoi programe de studii universitare de masterat, din domeniile Arte vizuale – Game art (în limba engleză) și Artă eclezială și restaurare. Îi așteptăm așteptăm la UVT pe toți cei care caută dezoltarea personală și profilarea unui viitor profesional promițător, aici își pot extinde potențialul și își pot actualiza cea mai bună versiune a lor”, spune Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Lista locurilor disponibile pentru candidații care vor alege să opteze pentru un program de studii universitare din cadrul UVT, în sesiunea de admitere din luna septembrie, poate fi accesată AICI.

Candidații pot depune dosare pe platforma admiterii online pentru sesiunea a doua a procesului de admitere începând cu data de 17 august 2023, ora 12.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.