Skip to main content

VIDEO: Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul! Constructorul şcolii din Dumbrăviţa rupe tăcerea şi arată pericolul la care sunt expuşi elevii

Un nou scandal mocneşte în comuna Dumbrăviţa, unde primarul Horia Bugarin a decis, de la sine putere, să mute peste o sută de elevi într-o clădire care nu îndeplineşte normele minime de siguranţă.

Este vorba despre noua şcoală din localitate, care nu are autorizaţie de securitate la incendiu iar construcţia nu a fost încă recepţionată.

Problema cea mai gravă este că lucrările sunt prost făcute, situaţie confirmată şi de constructorul care s-a ocupat de această investiţie.

CITEŞTE ŞI: Accident cu șapte victime, între care trei copii! Două mașini s-au ciocnit violent

Marius Vlădulescu, patronul firmei care a subcontractat şantierul de la SC Alex – Dia Construct SRL spune că l-a avertizat în repetate rânduri pe primarul Horia Bugarin că lucrarea este de proastă calitate.

Asta pentru că antreprenorul general, un apropiat al edilului din Dumbrăviţa, a cumpărat cele mai ieftine materiale, de o calitate mult inferioară celor prevăzute în proiect.

Până şi uşile sunt mult mai mici, astfel că spaţiile dintre tocuri şi pereţi au fost cârpite cu bucăţi mari de polistiren.

În plus, în sălile de clasă atână cabluri electrice sub tensiune, uşiţele de vizitare sunt din materiale neconforme, iar instalaţiile de climatizare sunt montate neglijent

“Domnul Alex a avut un stoc de acum zece ani de uși, iar golurile din zidărie  cu golurile din zidărie, aşa că le-am umplut cu polistiren. Nu sunt rezistente la foc. Eu am făcut cerere scrisă la domnul primar pentru a intra în audiență ca să îi arăt o parte din lucrările ascunse pe care suntem puși să le facem de către contractorul Alex-Dia, iar domnul primar a spus că el nu vede nicio problemă în asta”, a declarat, pentru Sursa de Vest, Marius Vlădulescu, patronul firmei care s-a ocupat de lucrare.

Problemele au ajuns şi la urechile pompierilor, care au descins astăzi la şcoala din Dumbrăviţa.

După verificări, le-au pus în vedere autorităţilor locale să remedieze problemele, astfel încât elevii să fie în siguranţă, iar părinţii să nu se mai teamă să îşi lase copiii la şcoală.

“Ca mamă, eu nu aş fi liniştită, ştiind că cel mic merge la această şcoală fără autorizație ISU, care este expusă unui risc major de a lua foc la un simplu scurtcircuit. L-am informat pe domnul primar de aceste lucrări ascunse, i-am făcut și o adresă în scris, dar dânsul a preferat să ignore semnalul meu de alarmă, dar şi pe al constructorului, care i-a adus la cunoștință că există lucrări ascunse neconforme”, spuneAlina Sperlea, consilier local.

Construcţia noii şcoli din Dumbrăviţa a început pe vremea administraţiei Malac, iar Horia Bugarin a preluat proiectul în anul 2020.

CITEŞTE ŞI: Proiectul „Succes în carieră pentru TINEri!” a ajuns la final! Sute de tineri, îndrumați să-și construiască un viitor mai bun

De atunci, a gestionat prost investiţia de 16 milioane de lei, lucru reclamat în repetate rânduri de consilierii locali, de părinţi şi chiar de constructorul care s-a ocupat de lucrare.

Până la ora redactării acestui articol, Horia Bugarin nu a răspuns solicitării jurnaliştilor Sursa de Vest de a explica de ce a deschis şcoala, ştiind că elevii sunt expuşi la un real pericol.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Alina Sperlea, la Sursa de Vest fără Filtru

Alina Sperlea, candidatul PSD la Primăria Dumbrăviţa, este acum, în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – marţi, 23 aprilie 2024.

Ei sunt cei mai buni înotători din Timişoara! Emil şi Darius, pe podiumul Campionatului Naţional

Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni.

Programul de lucru al Direcției de Evidență a Persoanelor – Biroul Decese, în perioada Sărbătorilor Pascale!

Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Timișoara va funcționa cu program redus pentru locuitorii orașului de pe Bega, în perioada sărbătorilor de Paște.

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Centura de Nord a Timişoarei! Se montează parapete din beton, pe mijlocul drumului

DRDP Timișoara anunță că, de astăzi, muncitorii au început montarea parapetelor din beton pe şoseaua de ocolire a oraşului de pe Bega, în zona localităţii Dumbrăviţa.

Foc de armă, pentru capturarea unui şofer! Poliţiştii au folosit şi un dispozitiv cu cuie pentru oprirea maşinii

Un control de rutină în trafic s-a transformat într-o scenă demnă de filmele de acţiune, pentru capturarea unui şofer care a încercat să se sustragă de la verificări.

Marea demolare a lui Fritz, desfiinţată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu: Vom avea de retrocedat multe intersecţii şi străzi din oraş

Anunţate cu surle şi trâmbiţe, demersurile pentru reluarea traficului pietonal pe strada Cezar din Timişoara sunt doar o încercare a primarului Dominic Fritz de a câştiga simpatie şi, implicit, voturi.